Karnit Flug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Karnit Flug
Karnit Flug. March 31, 2015. III.jpg
Født9. januar 1955 (64 år)
Polen
Utdannet ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem, Columbia University
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom, bankansatt
Nasjonalitet Israel
Signatur
Karnit Flugs signatur

Karnit Flug (født 9. januar 1955) er en israelsk økonom, som siden november 2013 har vært sentralbanksjef i Israel (Bank of Israel). Hun er sentralbankens første kvinnelige sentralbanksjef.

Hun er født i Polen, men immigrerte til Israel sammen med foreldrene sine da hun var 3 år gammel.[1]

Utdanning og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Flug har en Master of Arts-grad (cum laude) innen sosialøkonomi fra the Hebrew University i Jerusalem (1980), og har også en Ph.D i sosialøkonomi fra Columbia University, som hun fullførte i 1985.

Året før hun var ferdig med sin doktorgrad begynte hun å jobbe i Det internasjonale pengefondet (IMF), som økonom. Hun returnerte til Israel i 1988, og begynte da i Bank of Israels forskningsavdeling, der hun jobbet med særlig makroømonomi, arbeidsmarkedet og sosialpolitikk. I 1994-96 var hun i permisjon, og jobbet for Den interamerikanske utviklingsbanken, som senior forskningsøkonom. Hun returnerte til sentralbanken i 1997, og ble visedirektør i forskningsavdelingen. I 2001 ble hun direktør i den samme avdelingen, og ble samtidig en del av sentralbankens ledelse.

I juli 2011 ble hun visesentralbanksjef, under sentralbanksjef Stanley Fischer, og da Fischer trakk seg fra stillingen som sentralbanksjef i juli 2013 overtok hun som fungerende sentralbanksjef. Den 13. november 2013 overtok hun formelt som sentralbanksjef.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]