Karate (radioprogram)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Karate er et norsk humoristisk radioprogram som gikk på NRK Radio fra 1998 til 2003. Programmet ble ledet av brødrene Kristopher og Aleksander Schau mens Kyrre Holm Johannesen var utegående reporter som intervjuet tilfeldige personer på Majorstuen. Karate ble sendt på P3. Programmet hadde en sær og intern humor som etterhvert fant en fast fanskare.

Karate hadde også et stort persongalleri av fiktive «gjester», som for eksempel loggfører Bjørn Tellnes, brødrene Kim og Jim Enoksen fra Bråkebeltet, den ekstremt dumme Daniel Svellanger som nesten alltid snakket om «hundene» på Svellanger, Ralf Ralfsen – formann i «Trønderstiftelsen», swingeren Lloyd Persen, Oslo-patriot Jørgen Tidemann, og svenske Gjöte Paré som var ekspert på ender. Alle disse karakterene ble spilt av Kristopher Schau. I tillegg var også Trond-Viggo Torgersen gjest med jevne mellomrom under navnet «Doktor Viggo».

Siste sending var en direktesending fra Quartfestivalen fredag 4. juli 2003. Den huskes kanskje best fra hvor Karate-gjengen ble hentet med helikopter, og at de kastet granater ned på scenen mens de fløy avgårde – alt som en glidende overgang til Schaus neste program, Et Norge i krig, som hadde premiere på P3 den 1. september senere samme år.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «P3 20 år 1993 – 2013 » 1998». p3.no. Besøkt 27. desember 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]