Kaisa Varis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Kaisa Varis
Født21. september 1975 (42 år)
Ilomants
Beskjeftigelse Skiskytter, langrennsløper
Nasjonalitet Finland

Kaisa Varis (født 21. september 1975) er en finsk skiskytter, tidligere langrennsløper.

I løpet av langrennskarrieren vant Varis to seire i verdenscupen. Hun deltok i OL 2002 i Salt Lake City, der hennes beste plassering ble en fjerdeplass på 15 km.

Varis var med på det finske stafettlaget under VM 2001 i Lahtis, der laget kom inn på andreplass, men senere ble diskvalifisert på grunn av at Virpi Kuitunen ble tatt i dopingtest. To år senere, under VM 2003, var det Varis som ødela for der finske laget, som igjen gikk inn til andreplass. Her ble Varis tatt i dopingkontroll, og Finland mistet dermed nok en stafettmedalje. Varis ble utestengt i to år, men kom tilbake til verdenscupen etter at straffen var sonet.

I 2006 gikk hun over til skiskyting, og debuterte i verdenscupen i sesongen 2007/08. 11. januar 2008 vant hun sin første verdenscupseier i Ruhpolding 11. januar 2008, da hun gikk til topps i sprinten foran russiske Svetlana Sleptsova og svenske Helena Jonsson.

24. januar 2008 ble det kjent at Kaisa Varis på nytt er tatt for å ha avlagt en positiv dopingprøve. Både A- og B-prøven hennes var positiv på EPO, og 11. februar bestemte Det internasjonale skiskytterforbundet å utestenge Varis på livstid. Alle hennes resultater i skiskyting etter 6. januar ble også strøket.[1] Overraskende nok ble Varis frikjent av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i mars 2009, etter at en formell saksbehandlingsfeil forekom hos IBU, og hun kan nå konkurrere igjen dersom hun ønsker det.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]