Kabhi Khushi Kabhie Gham

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kabhi Khushi Kabhie Gham
Generell informasjon
Utgivelsesår14. Desember 2001
Prod.landIndisk
Lengde211 min.
SpråkHindi
Engelsk
Bak kamera
RegiKaran Johar
ProdusentYash Johar
ManusforfatterKaran Johar
MusikkJatin-Lalit
Sandesh Shandilya
Aadesh Shrivastava
SjeffotografKiran Deohans
KlippSanjay Sankla
Foran kamera
MedvirkendeAmitabh Bachchan
Jaya Bachchan
Shahrukh Khan
Kajol
Hrithik Roshan
Kareena Kapoor
Prod.selskapDharma Productions
Eksterne lenker

Kabhi Khushi Kabhie Gham (hindi: कभी ख़ुशी कभी ग़म, urdu: کبھی خوشی کبھی غم (engelsk oversettelse Sometimes Happiness, Sometimes Sadness) er en bollywoodfilm. Den hadde premiere 14. desember 2001. Skuespillerne i filmen er blant de mest populære skuespillerne i Bollywood: Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor og Rani Mukherji (som har gjesterolle).

Handling[rediger | rediger kilde]

Yashvardhan «Yash» Raichand er en milliardær og forretningsmann i Delhi, som bor sammen med sin kone Nandini og deres sønner Rahul og Rohan. Rahul ble adoptert av Yash og Nandini rett etter fødselen. Dette er kjent for alle i husstanden, bortsett fra Rohan. Den voksne Rahul vender hjem etter å ha fullført studiene i utlandet, og han forelsker seg i den livlige Anjali fra Chandni Chowk. Rahul får snart vite at hun gjengjelder kjærligheten hans. Men fordi familien hennes er langt fattigere enn Rahuls familie, kommer faren hans aldri til å godkjenne forholdet deres.

I løpet av denne tiden blir Rohan, fremdeles et barn, sendt til internatskole. Yash kunngjør at han ønsker at Rahul skal gifte seg med Naina, Rahuls barndomsvenn som er langt mer velstående. Men Rahul gifter seg med Anjali, av kjærlighet, og Yash fornekter forholdet deres - og minner ham om hans adopterte status. Såret av dette tar Rahul et tårevåt farvel med moren sin Nandini, og reiser hjemmefra. Rohan oppdager aldri sannheten om hvorfor Rahul egentlig reiste hjemmefra. 10 år senere kommer Rohan endelig hjem fra internatskolen, og får endelig vite av bestemødrene sine, Lajjo og Kaur, hvorfor Rahul reiste sin vei - og det faktum at Rahul var adoptert.

Etter å ha sett smerten som denne separasjonen har ført over foreldrene hans, lover Rohan å gjenforene hele familien sin. Han får vite at Rahul og Anjali har flyttet til London, men lyver for Yash og Nandini og påstår at han reiser for å studere videre. Rahul og Anjali har en ung sønn, Krish, sammen. Rohan introduserer seg selv som «Yash» for å skjule sannheten: Rahul kjenner ikke igjen etter at hans nå veldig forandrede nå voksne bror, etter å aldri sett ham i løpet av mange år. Etter hvert innser Rahul endelig at Rohan (aka «Yash») faktisk er broren hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]