Kabaddi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kabaddilag i aksjon

Kabaddi (av og til skrevet kabbadi eller kabadi) (hindi: कबड्डी; IPA: [kəbəɖɖi]) er en lagidrett opprinnelig fra Sør-Asia. Det er populært i Sør-Asia og Sørøst-Asia. Det er nasjonalsport i Bangladesh, og regionsspill i Punjab og Andhra Pradesh i India. Norge har et landslag som deltok i VM i India 2011 og havnet på femteplass.[1]

Kabaddi spilles mellom to lag med sju spillere hver. Målet er at en angrepsspiller, kalt «raider», skal klare å løpe inn på motstanderlagets banehalvdel, ta på så mange som mulig av deres spillere og komme seg tilbake til sin egen banehalvdel uten å bli takla. Det angripende laget får poeng for hver spiller de klarer å ta på, mens det forsvarende laget får ett poeng hvis det klarer å stoppe raideren. Spillere som blir tatt på av en raider eller takla av en forsvarsspiler, tas ut av spillet, men kan komme inn på banen igjen når deres eget lag tar poeng.

Spillet fins i flere ulike varianter. I standardvarianten må raideren holde pusten under hele angrepet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Borte best». Dagens Næringsliv. 29. august 2014. Besøkt 22. november 2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.