Kaare Wildhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaare Wildhagen
Født25. mai 1906[1]Rediger på Wikidata
Død25. nov. 1984[1]Rediger på Wikidata (78 år)
Beskjeftigelse
Utdannet vedStatens håndverks- og kunstindustriskole
Statens kunstakademi

Kaare Wildhagen (1906–1984) var en norsk maler. Han hadde utdannelse både fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (SHKS) og Statens Kunstakademi. Ved akademiet studerte han de første årene (1935–1937) under Axel Revold. I 1936 og 1937 hadde han også den danske maleren, professor Georg Jacobsen som lærer.

I sine tidligste arbeider var han påvirket av Revold og malte kraftfulle landskap, slik mange av Revolds elever gjorde. Etter at han begynte å studere under Jacobsen, ble han, som de fleste av Jacobsens elever, mer opptatt av maleriets formale og konstruktive sider, og koloritten ble mer forsiktig og underordnet. Etter andre verdenskrig utviklet Wildhagen en friere, mer umiddelbar måte å male på, selv om Jacobsens teorier om motivets struktur fortsatt preget arbeidene hans.

Han levde ikke utelukkende av sin malerkunst, men var lærer ved SHKS fra slutten av 1930-årene til han gikk av for aldersgrensen i 1976. I perioden 1953–1976 var han overlærer[2]. Han arbeidet også som teatermaler. Før andre verdenskrig og i de første krigsårene ved Centralteatret i Oslo (1938–1941), etter krigen ved Studioteatret i Oslo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Norsk kunstnerleksikon, nkl.snl.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «overlærer» betyr i denne sammenhengen ikke rektor, men hovedlærer i ett eller flere fag
Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.