Juritzen direkte

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Juritzen direkte (også kjent som arve juritzen DIREKTE) var et norsk nyhetsrealtert talk-show som gikk på TVNorge i 2002. Programmet ble ledet av Arve Juritzen og gikk ut på at han i hver episode hadde et samfunnsrealtert diskusjonstema hvorpå kjente og ukjente gjeste ble invitert for diskusjon.
F.eks. ble representanter fra Scientologkirken invitert for å forsvare sitt syn. Ved en annen anledning ble Tore Tvedt invitert for å forsvare den høyre-ekstreme organisasjonen Vigrid, som han på den tiden var leder for. Predikanten Runar Søgaard ble også invitert for å forsvare sitt syn på homofili.

Hvert program var på ca. 45 minutter og ble avsluttet med en sekvens på 15 minutter som ble kalt arve juritzen Ukestart hvor han intervjuet en personen som ville prege neste ukes nyhetsbilde.

Serien hadde premiere på TVNorge den 3. mars 2002 og ble sendt på søndagskveldene.

Reaksjoner[rediger | rediger kilde]

Innslaget med Tore Tvedt og en del av hans utsagn skapte reaksjoner fra blant annet Erling Bauck, noe som førte til at reprisen av episoden ble noe redigert. Noen av utsagnene som ble redigert vekk:

Juritzen: Og du mener at Holocaust ikke skjedde slik som historiebøkene beskriver det?

Tvedt: Korrekt. Det er en ren løgn og det har jeg lagt ut temmelig mye bevis på og der har jeg blant annet plukket ut Norges mest kjente overlever, som heter Erling Bauck, og gjendrevet hans løgnhistorier så kraftig at det er ikke en kjeft som tør komme med han lenger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]