Jurassic World: Dinosaurleiren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jurassic World: Dinosaurleiren
orig. Jurassic World Camp Cretaceous
Generell informasjon
Prod.landUSA
Sesonger5
Episoder49
Lengde24 minutter (per episode)
Foran kamera
Stemmer avSean Giambrone, Kausar Mohammed, Jenna Ortega, Ryan Potter, Raini Rodriguez
Bak kamera
Skaper(e)Zack Stentz
MusikkLeo Birenberg
Prod.selskapDreamWorks Animation
Sending
Periode18. sep. 202021. jul. 2022
Eksterne lenker
IMDb

Jurassic World: Dinosaurleiren er en amerikansk animert science fiction action-eventyr-streaming-TV-serie utviklet av Zack Stentz. En del av Jurassic Park-serien, og inneholder stemmene til Paul-Mikél Williams, Sean Giambrone, Kausar Mohammed, Jenna Ortega, Ryan Potter og Raini Rodriguez som en gruppe tenåringscampere som blir strandet på Isla Nublar etter at flere dinosaurer har stukket av fra habitatet deres. Jameela Jamil, Glen Powell, Stephanie Beatriz, Bradley Whitford, Angus Sampson, Greg Chun, Kirby Howell-Baptiste og Haley Joel Osment spiller også i tilbakevendende roller.

Serien debuterte på Netflix 18. september 2020. Den ble møtt med blandede til positive anmeldelser fra kritikere, som applauderte animasjonen og den mangfoldige stemmebesetningen, men kritiserte karakterdesignene og forfatterskapet. I 2021 ble en andre sesong utgitt 22. januar, en tredje sesong ble sendt 21. mai og en den 3. desember. Aaron Hammersley og Scott Kreamer fungerer begge som showrunners for serien, og produserer sammen Lane Lueras, Steven Spielberg, Colin Trevorrow og Frank Marshall. Ved 48. Annie Awards vant serien for enestående prestasjon for animerte effekter.

Mantah Corp. har blitt nevnt et par ganger i Jurassic World: Dinosaurleiren sesong 1, 2 og 3, mens de har vært med i seriens 4. sesong. Presidenten til Mantah Corp. er Daniel Kon faren til Kenji Kon. Medlemmene er Daniel Kon, Kash D. Langford, Dr. Mae Turner og Sammy Gutierrez. De er rivaler til Masrani Global Corporation.

Handling[rediger | rediger kilde]

Etter å ha vunnet i et videospill, får dinosaur-fanatikeren Darius Bowman muligheten til å besøke Camp Cretaceous, en eksklusiv eventyrlig dinosaur-leir som ligger på Isla Nublar.

Vel fremme møter Darius også fem andre tenåringer – Ben, Yaz, Brooklynn, Kenji og Sammy – som også ble valgt ut til en slik opplevelse. Men når dinosaurene bryter seg løs fra deres habitat, får leir-deltakerne store problemer når de forsøker å finne en vei ut, og komme seg vekk fra området i live.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]