Julebyen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Julebyen er et julemarked som foregår tidlig i desember i Egersund og har blitt arrangert siden 2003 [1]. Treboder bygd av byggfagelever fra Dalane videregående skole settes opp i Egersund sentrum og lokale håndverkere og bedrifter selger varer. De lokale butikkene har ofte tilbud når Julebyen holdes. Bodene tilbyr både håndlagte og andre gjenstander. Alt fra hjemmelagde drops, bøker og treskilt til kunst, grillpølser og gløgg. Personer kledd i rødt og med nisselue selger pølser rett fra en grillen.

Juletreet er midtpunktet av Julebyen og sages i lokalområdet av dugnadsarbeidere. Treet har vært en lang tradisjon i Egersund, men etter oppstarten av Julebyen har mye pynt blitt lagt til. Lysene tennes etter tradisjonen første søndag i advent, med tale av ordføreren og musikk av Egersund Musikkorps.

Mannsangerne i Egersund har fra første året solgt gløgg fra en større bod i Julebyen og stemmer av og til i med en julesang.

Zonta-avdelingen i Egersund og omegn selger risgrøt med rød saft til. Alt skjer på dugnad og overskuddet går til å hjelpe kvinner opp og fram både lokalt og i fjerne strøk.

Stiftelsen Feylingsbua, som er en stiftelse for å ivareta kystkulturhistorisk eiendom og allmenn kystkultur bidrar også til Julebyen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Julebyen.no». Julebyen. 2012. Arkivert fra originalen 26. september 2012. Besøkt 5. desember 2012.