Judith Trachtenberg (stumfilm)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Judith Trachtenberg
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetTyskland
Bak kamera
RegiHenrik Galeen[1] Rediger dette på Wikidata
ManusFranz Schulz Rediger dette på Wikidata
FotoGotthardt Wolf Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeErnst Deutsch, Leonhard Haskel, Leontine Kühnberg Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)9. desember 1920 (Tyskland)
Eksterne lenker

Judith Trachtenberg er en tysk stumfilm fra 1920, regissert av Henrik Galeen.[2] Filmen er basert på en roman fra 1890 av Karl Emil Franzos.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i Polen, på midten av 1800-tallet. Den unge jødinnen Judith Trachtenberg bor sammen med familien sin i en jødisk getto, når hun en dag møter den ikke-jødiske aristokraten grev Agenor Baranowski ved en sosial sammenkomst arrangert av farens forretningspartner. Kort tid senere klarer Baranowski å beskytte henne mot en alt for påtrengende polsk offiser. Judith og Agenor forelsker seg i hverandre. Men når Judith blir gravid av greven, forlater hun familien sin for å reise sammen med greven og leve sammen med ham.

Men Judiths hengivne familie, spesielt faren hennes, blir forferdet over dette. Når Judith og Agenor ønsker å gifte seg, liker ikke deres jødiske slektninger dette - ettersom grev Agenor ikke er jøde. Judith Trachtenberg blir derfor revet mellom kjærligheten, og det presserende ønsket om å tilpasse seg ideene til hennes religiøse fellesskap og familien hennes. Men hennes egne sosiale kretser har utstøtt henne, og ekskludert henne fra deres liv. Hun ser etter hvert ingen annen utvei enn å begå selvmord.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]