Juan de Arrechederra

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Juan de Arrechederra
Født 20. september 1681
Død 12. november 1751

Biskop-elekt pater Juan de Arrechederra, O.P. (født 1681 i Caracas, død 12. november 1751) var Spanias generalguvernørFilippinene fra 1745 til 1750.

Juan de Arrechederra ble født i Caracas i det som i dag er Venezuela, men som da var del av det spanske visekongedømme Nueva Grenada (Ny-Granada). Han ble dominikanerpater og tilknyttet ordenen på Filippinene. Han ble valgt til biskop av Nueva Segovia i Ilocos Sur på det nordlige Filippinene. (Dette er senere blitt et erkebispedømme med det samme navn, men byen heter i dag Vigan City). Den 21. september 1745 ble han generalguvernør ad interim for de filippinske øyer, et verv han beholdt til den 20. juli (eller juni) 1750.

Det var i Arrechederras embedsperiode at det første håndfaste forsøk på å kue Dagohoy-oppstanden på øya Bohol i Visayas ble foretatt. I 1757 sendte Arrechederra en straffeekspedisjon til Bohol under kommando av Don Pedro Lechuga. Lechuga vant noen få trefninger, men maktet ikke å knuse Dagohoys styrker. Til slutt sendte han et slags commandoraid inn i fjellene for å drepe eller ta til fange Dagohoy, hans søster Gracia, og andre ledere. Men de kom tilbake med uforrettet sak; de klarte ikke å trenge gjennom til Dagohoys befestede tilholdssted.

Juan de Arrechederra døde den 12. november 1751.