Joseph Petrosino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Petrosino
JoePetrosino-Commons.jpg
Født30. aug. 1860[1]Rediger på Wikidata
PadulaRediger på Wikidata
Død12. mars 1909[1]Rediger på Wikidata (48 år)
PalermoRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitibetjentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Gravlagt Calvary CemeteryRediger på Wikidata

The Adventures of Lieutenant Petrosino (1912)

Joseph Petrosino (født 30. august 1860 i Italia, skutt 12. mars 1909) var en politimann fra New York City som var en pioner i kampen mot organisert kriminalitet.

Han sluttet seg til NYPD den 19. oktober 1883 og under hans tjeneste som politi ble han venner med Theodore Roosevelt, som var politimester i New York City på denne tiden. Petrosino arbeidet sammen med flere italiensk-amerikanske detektiver som skulle håndtere den kriminelle virksomheten til organisasjoner som mafiaen, som Petrosino så på som en skam for alle anstendig italienere.

I 1909 hadde Petrosino planer om å reise til Palermo, Sicilia, for å utføre et topphemmelig oppdrag. Men på grunn av inkompetanse av Thomas Bingham, New Yorks daværende politimester, publiserte New York Herald historien om Petrosinos planer 20. februar 1909, noen få dager før han dro til Palermo. Selv om han var klar over faren, bestem Petrosino seg for å reise til Palermo som planlagt. Denne avgjørelsen viste seg imidlertid å være dødelig. Petrosino trodde feilaktig at den sicilianske mafiaen ikke ville drepe en politimann, fordi de ikke gjorde det i Amerika. Petrosino ble skutt av snikskyttere fra den sicilianske mafiaen som satte ham i en felle.

Den 12. april 1909, ble Petrosinos begravelse gjennomført, som ble fulgt av 250 000 mennesker, ble avholdt på Manhattan. Han ble gitt flere forskjellige æresbevisninger og utmerkelser, og hans enke døde i 1957. Den britiske forfatteren Frederick Nolan har skrevet to romaner basert på Petrosinos karriere med NYPD, som henholdsvis ble publisert i 1974 og i 1975.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 5130, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]