Joseph Petrosino

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Joseph Petrosino
JoePetrosino-Commons.jpg
Født30. august 1860
Padula
Død12. mars 1909 (48 år)
Palermo
Gravlagt Calvary Cemetery
Beskjeftigelse Polititjenestemann
Nasjonalitet USA

The Adventures of Lieutenant Petrosino (1912)

Joseph Petrosino (født 30. august 1860 i Italia, skutt 12. mars 1909) var en politimann fra New York City som var en pioner i kampen mot organisert kriminalitet.

Han sluttet seg til NYPD den 19. oktober 1883 og under hans tjeneste som politi ble han venner med Theodore Roosevelt, som var politimester i New York City på denne tiden. Petrosino arbeidet sammen med flere italiensk-amerikanske detektiver som skulle håndtere den kriminelle virksomheten til organisasjoner som mafiaen, som Petrosino så på som en skam for alle anstendig italienere.

I 1909 hadde Petrosino planer om å reise til Palermo, Sicilia, for å utføre et topphemmelig oppdrag. Men på grunn av inkompetanse av Thomas Bingham, New Yorks daværende politimester, publiserte New York Herald historien om Petrosino`s planer 20. februar 1909, noen få dager før han dro til Palermo. Selv om han var klar over faren, bestem Petrosino seg for å reise til Palermo som planlagt. Denne avgjørelsen viste seg imidlertid å være dødelig. Petrosino trodde feilaktig at den sicilianske mafiaen ikke ville drepe en politimann, fordi de ikke gjorde det i Amerika. Petrosino ble skutt av snikskyttere fra den sicilianske mafiaen som satte ham i en felle.

Den 12. april 1909, ble Petrosino`s begravelse gjennomført, som ble fulgt av 250 000 mennesker, ble avholdt på Manhattan. Han ble gitt flere forskjellige æresbevisninger og utmerkelser, og hans enke døde i 1957. Den britiske forfatteren Frederick Nolan har skrevet to romaner basert på Petrosino`s karriere med NYPD, som henholdsvis ble publisert i 1974 og i 1975.