Hopp til innhold

Jonathan Powell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jonathan Powell
Født25. apr. 1947Rediger på Wikidata (77 år)
Sittingbourne
BeskjeftigelseFjernsynsprodusent Rediger på Wikidata
Utdannet vedSherborne School
University of East Anglia
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år1968
IMDbIMDb

Jonathan Powell (født 1947) er en britisk TV-produsent. Etter at han tok eksamen hos University of East Anglia i 1968, begynte han å jobbe med dramaserier, og han produserte programmer som Crown Court.

Han produserte flere dramaserier på 1970-tallet. Flere av disse var basert på bøker, slik som A Christmas Carol (1977) og Wuthering Heights (1978). Han er sannsynligvis mest berømt for å ha produsert BBC-serien Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979) og oppfølgeren Smiley's People (1982).

I 1982 fikk han jobben som leder for dramaserier hos BBC Television og han tok senere over som leder for drama. I 1987 steg han igjen i gradene da han fikk jobben som controller for BBC One etter at Michael Grade sluttet. Han var ansvarlig for bestillingen av såpeoperaen Eldorado, som varte bare et år og ble regnet som en dyr og flau fiasko for BBC av både kritikere og seere. Han var også ansvarlig for å sette Doctor Who på pause i 1989, noe som effektivt var en kansellering av serien.

Han beholdt denne stillingen frem til 1993, da han forlot BBC for å jobbe hos Carlton Television, hvor han ble leder for drama og samproduksjon. I desember 2005 har han fremdeles den stillingen.

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]