Hopp til innhold

John Lawrence (politisk aktivist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
John Lawrence
Født29. sep. 1915Rediger på Wikidata
Død14. nov. 2002Rediger på Wikidata (87 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiLabour Party

John Gordon Michael Lawrence (født 29. september 1915 i Sandhurst, Berkshire, død 14. november 2002) var en ledende politisk aktivist i en rekke grupper i Storbritannia.

Lawrence den britiske hæren i en alder av fjorten år, før de oppdaget hans dyktighet som musiker. Han forlot hæren, og turnerte landet under den store depresjonen1930-tallet. I denne perioden ble han vekket til lidelsene til flere millioner av fattige britiske arbeidere rundt om i landet, og han sluttet seg til de arbeidslediges arbeiderbevegelse.

I 1937 ble han medlem av Communist Party of Great Britain (CPGB). Hans motstand mot Molotov–Ribbentrop-pakten mellom Adolf Hitler og Josef Stalin førte til at han forlot det britiske kommunistpartiet for i stedet bli med i det trotskistiske Revolutionary Workers League i 1939. Lawrence ble også medlem av Socialist Workers Party (SWP) i USA, og han begynte å jobbe for det amerikanske SWP og han ble denne gruppens internasjonale representant i Storbritannia. Han hjalp til med å organisere diverse trotskistiske grupper i rekke av det revolusjonære kommunistpartiet.


Autoritetsdata