John Garrison

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John Garrison
Født13. februar 1909Rediger på Wikidata
West NewtonRediger på Wikidata
Død13. mai 1988Rediger på Wikidata (79 år)
LincolnRediger på Wikidata
Utdannet ved Harvard UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse IshockeyspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
SportIshockeyRediger på Wikidata
PosisjonForsvarsspiller

John Bright «Jack» Garrison (født 13. februar 1909 i Massachusetts, død 13. mai 1988 i Massachusetts) var en amerikansk ishockeyspiller som deltok i de olympiske leker 1932 i Lake Placid og 1936 i Garmisch-Partenkirchen.

Garrison vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under vinter-OL 1932 i Lake Placid. Han spilte på det amerikanske laget som kom på andreplass, bak Canada, i OL-turneringen. Det var fire lag som deltok og alle lagene møttes to ganger. Det var to meget jevne kamper mellom USA og Canada, den første vant Canada med 2-1 etter forlengning og den andre sluttet uavgjort 2-2. Canada vant sitt fjerde strake olympiske gull i ishockey foran USA og Tyskland. Den fjerde olympiske turneringen i ishockey var også det sjette verdensmesterskapet i ishockey. Spillerne på USAs lag var Osborn Anderson, John Bent, John Chase, John Cookman, Douglas Everett, Franklin Farrell, Joseph Fitzgerald, Edwin Frazier, John Garrison, Gerard Hallock, Robert Livingston, Francis Nelson, Winthrop Palmer og Gordon Smith. Garrison spilte alle seks kampene i OL-turneringen og scoret seks mål.

Fire år senere var han med på det amerikanske laget som tok bronse under Vinter-OL 1936 i Garmisch-Partenkirchen, hvor han spilte alle sju kampene og scoret fire mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]