Jimmy Dore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jimmy Dore
Født26. juli 1965Rediger på Wikidata (58 år)
Chicago
BeskjeftigelsePodkastvert, fredsaktivist, fjernsynsprodusent, komiker Rediger på Wikidata
Utdannet vedColumbia College Chicago
Illinois State University
St. Laurence High School
NasjonalitetUSA
UtmerkelserSerena Shim Award

James Patrick Anthony Dore (født 26. juli 1965) er en amerikansk standup-komiker, politisk kommentator, podcaster, YouTube-personlighet, og konspirasjonsteoretiker. Han er vert for The Jimmy Dore Show, et satirisk politisk talkshow på YouTube.

Dore startet som komiker i Illinois i 1989 og spilte flere roller i komiserier. Fra 2005 og fremover har hans forestillinger i økende grad inkludert politiske kommentarer. Dore var tilknyttet The Young Turks fra 2009 til 2019 og dukket opp på et Young Turks Network-show med tittelen Aggressive Progressives. I perioden 2010 til 2021 ble The Jimmy Dore Show ble sendt på den offentlige radiostasjonen KPFK 90.7 FM i Los Angeles.

I løpet av de siste årene har Dore blitt en formidler av konspirasjonsteorier, og hans politiske synspunkter har dreiet i radikal retning.[1] Dore har forsvart politikken til autoritære regimer som er motstandere av USA – slik som de syriske, russiske og kinesiske myndigheter.[2] Han benekter at det har vært et folkemorduighurer, og hevder at den syriske regjeringen ikke utførte kjemiske våpenangrep mot sin egen sivilbefolkning i Douma, med referanser til Eva Bartlett som han har omtalt som en uavhengig journalist.

Referanser[rediger | rediger kilde]