Hopp til innhold

Jets Overhead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jets Overhead
OpphavVictoria, Canada (2003)
SjangerAmbient rock
Aktive år2003–present
PlateselskapMicrogroove Records
Vapor Records
Warner Music Canada
NettstedOfficial Website
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Antonia Freybe-Smith
Adam Kittredge
Jocelyn Greenwood
Piers Henwood
Luke Renshaw
Tidligere band
Brendan Pye

Jets Overhead er et canadisk rockeband fra Victoria i Britisk Columbia som ble dannet i 2003. Bandet har lansert to full-lengde album, en EP og en samleplate.[trenger oppdatering]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Jets Overhead første skikkelig utgivelse var deres selvtitulerte debut-EP, Jets overhead i 2003, som ble fulgt i 2006 av bandets første fulle studioalbum, det kritikerroste Bridges. Jets Overhead første utgivelse kartlagt på en respektabel # 42 på CMJ Music diagrammet i USA, og gjør en betydelig merke for deres første utgivelse. Også fikk Bridges generelt gode kritikker, og til slutt førte til at bandet fikk sitt første Juno nominert for «New Group of the Year» i 2007. En instrumental versjon av «Bridges» har blitt gjort tilgjengelig gratis-of-charge gjennom bandets hjemmeside.

I 2007 ble gruppen digitalt ut en samleplate kalt Lost melodier, som inneholdt demoer av fire låter fra den første LP, remixer av to låter fra deres debut EP og to tidligere uutgitte b-sider. 2. juni 2009 var bandets andre fulle album, No Nations, ble utgitt på Microgroove etiketten.

Bassisten spiller en Rickenbacker bass gjennom Ampeg SVT drosjer, som gir den karakteristiske lyden til «Heading For Nowhere», som for tiden funksjoner på XM Satellite Radio kanal 87 «The Verge».

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Samlealbum[rediger | rediger kilde]

EP[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]