Jets Overhead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jets Overhead
Nasjonalitet Victoria, British Columbia, Canada
Sjanger Ambient rock
Aktive år 2003–present
Plateselskap Microgroove Records
Vapor Records
Warner Music Canada
Nettsted Official Website
Band
Antonia Freybe-Smith
Adam Kittredge
Jocelyn Greenwood
Piers Henwood
Luke Renshaw
Tidligere band
Brendan Pye

Jets Overhead er et canadisk rockeband som ble dannet i 2003 og er basert i Victoria, British Columbia. Bandet har i dag lansert to full-lengde album, samt en EP og en samle plate.

Musikk[rediger | rediger kilde]

Jets Overhead gi deres debut EP, de første album, Bridges, for gratis nedlasting på hjemmesiden deres. Deres oppfatning er at i den aktuelle dagen, med piratkopiering og ulovlig peer to peer (P2P) nettverk for å laste ned musikk for gratis ekstra kostnader, er det lettere å gi musikken for fri (en mulighet er gitt til å kjøpe albumet til vanlig pris, eller gjøre en donasjon). De er en av de første bandene som har adressert vanskelighetene med å selge musikk i hva de kaller den "digitale revolusjonen", ansette frivillig kjøpe og nedlasting modell ett og et halvt år før den britiske rockebandet Radiohead gjorde det i oktober 2007 med deres albumet In Rainbows.

Etter å ha oppdaget at deres nyeste album, «No Nations hadde lekket på visse fildelings-nettsteder, vokalist Adam Kittredge reagert på en positiv måte, sa:« Vi er ikke så bekymret for det, fordi på nivået vårt, er det slags faktisk smigrende å tro at folk tror det lønner seg å såkalte "stjeler" våre musikk før den er lansert. Det egentlig ingen rolle for oss på dette nivået av spillet, og kanskje det vil ikke noensinne – kanskje det burde ikke. "

Bandet har ikke gjentatt sin opprinnelige frivillige kjøp modell for 2009 utgivelsen av No Nations. Men deler av albumet er gjort tilgjengelig gjennom bandets hjemmeside under en Creative Commons-lisens.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Jets Overhead første skikkelig utgivelse var deres selvtitulerte debut-EP, Jets overhead i 2003, som ble fulgt i 2006 av bandets første fulle studioalbum, det kritikerroste Bridges. Jets Overhead første utgivelse kartlagt på en respektabel # 42 på CMJ Music diagrammet i USA, og gjør en betydelig merke for deres første utgivelse. Også fikk Bridges generelt gode kritikker, og til slutt førte til at bandet fikk sitt første Juno nominert for "New Group of the Year" i 2007. En instrumental versjon av "Bridges" har blitt gjort tilgjengelig gratis-of-charge gjennom bandets hjemmeside.

I 2007 ble gruppen digitalt ut en samleplate kalt Lost melodier, som inneholdt demoer av fire låter fra den første LP, remixer av to låter fra deres debut EP og to tidligere uutgitte b-sider. 2. juni 2009 var bandets andre fulle album, No Nations, ble utgitt på Microgroove etiketten.

Bassisten spiller en Rickenbacker bass gjennom Ampeg SVT drosjer, som gir den karakteristiske lyden til "Heading For Nowhere», som for tiden funksjoner på XM Satellite Radio kanal 87 "The Verge".

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Samlealbum[rediger | rediger kilde]

EP[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Mal:Jets Overhead