Jesuit Hill Battery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Jesuit Hill Battery (maltesisk: Batterija tal-Għolja tal-Ġiżwiti), også omtalt som Jesuit Battery eller Point Cortin Battery, var et batteri i Marsa, Malta. Det ble bygget av maltesiske opprørere under den franske blokade i 1798-1800. Det var en del av en kjede av batterier og skyttergraver rundt de franske posisjoner i Marsamxett-havna og Grand Harbour.

Batteriet ble bygget på bakken kjent som Jesuit Hill. Marsa-batteriet i nærheten lå på bakken nær strandkanten. Batteriet var lite, og besto av en liten murbrystning med to skyteskår, et magasin som lå i en terrasse på den ene siden, og et annet i ruinene på den andre siden. Magasinet ble kamuflert og beskyttet av et lag med jord. En stor bygning på baksiden ble brukt som brakker eller kaserner. Batteriet ble ansett som en avansert stilling på Tas-Samra Camp og var bemannet av menn fra Qormi. Det var bevæpnet med to kanoner. Batteriet skjøt sitt første skudd 5. april 1799.[1]

Som de andre franske festningsverkene ble Jesuit Hill-batteriet demontert, muligens en gang etter 1814. Ingen spor av batteriet kan sees i dag, og området er nå tungt industrialisert. Området er nå bebygd av Marsa Power Station.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stroud, John. «The Maltese Army of 1798». On Parade: 38. Arkivert fra originalen 26. juli 2015. Besøkt 26. juli 2015. 
  2. ^ Spiteri, Stephen C. (mai 2008). «Maltese ‘siege’ batteries of the blockade 1798-1800» (PDF). Arx - Online Journal of Military Architecture and Fortification (6): 36. Arkivert fra originalen (PDF) 1. mai 2016. Besøkt 30. mars 2015.