Jesper Olsen (løper)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Se også Jesper Olsen, dansk fotballspiller.
Jesper Olsen
Født2. juli 1971Rediger på Wikidata (50 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Oppdagelsesreisende, friidrettsutøverRediger på Wikidata
Utdannet ved Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SportFriidrettRediger på Wikidata

Jesper Olsen, eller Jesper Kenn Olsen, er en ultradistanseløper fra Danmark.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Olsen studerte jus i 1994-95 på Taarnbykollegiet sør i København.

Reisen[rediger | rediger kilde]

Olsen løp rundt i verden i 22 måneder, fra 1. januar 2004 til 23. oktober 2005 og fulgte en rute som besto av: LondonKøbenhavnMoskvaVladivostok – (fly) – NiigataTokyo – (fly) – Sydney-Perth – (fly) – Los AngelesVancouverNew York – (fly) – ShannonDublin – (fly) – LiverpoolLondon.

Utstyr og support[rediger | rediger kilde]

Under det meste av løpeturen sprang han med en babyjoggevogn hvor han hadde mat, drikke, telt og annet utstyr. Mens han løp gjennom Russland, og halvparten av USA, ble han hjulpet av en støttebil som transportere dette for ham. Fra London til Sentral-Sibir ble han fulgt av Alexander Korotkov fra Russland, som hadde planlagt å løpe rundt i verden med Jesper, men ga opp i det sentrale Sibir.

Andre prestasjoner[rediger | rediger kilde]

Under løpet deltok, og vant, også Olsen Cliff Young Australian 6-day race, i november 2004, der han løp 756 km. Olsen vant også det sørafrikanske 6-dagersløpet i april 2008 med totalt 685 km.

Nåværende prosjekt[rediger | rediger kilde]

Jesper Olsen og Sarah Barnett løper nå en nord-sør rute som de la ut på 1. juli 2008. Ifølge nettstedet deres er, Nord-Sørløpets mål å fullføre en distanse på 40 000 km, og dermed gjør det til verdens lengste fullt gps-dokumenterte løp med god margin. En reise fra topp til bunn av kloden og tilbake, på tvers av fire kontinenter, flere kulturer, naturlige miljøer og et stort spekter av temperaturer og terreng.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]