Jehovas vitners Rikets sal i Moss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rikets sal i Moss er et forsamlingslokale for menigheten Jehovas Vitner i Moss der de holder sine møter.

Rikets sal
[[fil:
|center||frameless]]
Foto: Rikets sal (Moss) fra utsiden. Foto tatt: Hanna E. Thomassen 20.09.2023.
[[fil:
|center||frameless]]
Foto: Innsiden av Rikets sal (Moss). Foto tatt: Hanna E. Thomassen 20.09.2023.
Beliggenhet
AdresseCarlbergveien (B
LandNorge
OmrådeViken
StedMoss
Historiske fakta
FormålForsamlingslokale
Ferdigstilt1991
Kart
Kart
Rikets Sal Moss
59°24′52″N 10°40′51″Ø


Beliggenhet og historie[rediger | rediger kilde]

Rikets sal i Moss befinner seg i Carlbergveien 8B, 1526 Moss. Menigheten til Jehovas Vitner i Moss ble stiftet i 1970 som en «religiøs organisasjon» i Brønnøysundregisteret som (Jehovas Vitner – Moss Menighet). I nærmiljøet har de eksistert siden 1800-tallet hvor de har arbeidet med å forkynne og vitne om Jehova og Kristi lære. I dag er det omtrent 125 medlemmer i Jehovas Vitner i Moss.

Bygningen[rediger | rediger kilde]

Bygningen heter rikets sal og representerer Guds rike (Jehovas hus) og er et rødt murhus fra 1991. Bygningen ble ifølge medlemmene bygget på kun tre dager av frivillige da danske medlemmer av Jehovas Vitner ankom Moss. På siden av bygget er det en blå logo som kjennetegner Jehovas vitner. Bygningen er enkel og nøytral, og blir beskrevet som hjemmekoselig av medlemmene. Det er ingen religiøse symboler eller innretninger innvendig, som for eksempel et kors. Dette er fordi Jehovas vitner mener at slike utsmykkinger er i strid med Bibelens befaling om å «flykte fra avgudsdyrkelse» (1. Korinter 10:14; Johannes 4:24). Det er bilder i lokalet som.

Tro og miljø[rediger | rediger kilde]

Medlemmene av menigheten er kristne og tror på at den finnes en gud og skaper (Jehova). De ønsker å følge Kristi lære og ønsker å finne sannheten ved å undersøke den nærmere. På tirsdager og søndager er det program i Rikets sal, hvor alle kan delta. Formålet med ritualene er å ha et godt forhold til Gud gjennom sang, bønn, riter og bibelsk innhold.  

Å være et medlem av menigheten er et selvstendig valg. Medlemmene beskriver hverandre som en familie som er svært glade i hverandre og støtter hverandre.