Javid Afsari Rad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Javid Afsari Rad
Født1965
Yrke Komponist
NasjonalitetIran

Javid Afsari Rad (født 1965 i Esfehan i Iran) er en iransk musiker som spiller klassisk persisk musikk.

Afsari Rad spiller en rekke instrumenter, men har det gamle strengeinstrumentet santur som hovedinstrument. Han har vært elev av Faramarz Payvar og Parviz Meshkatian. Han er nå bosatt i Oslo.

Kringkastingsorkestret hadde høsten 2006 en konsert hvor Javid Afsari Rad hadde komponert flere av verkene, og også medvirket som solist. Utover dette har han også fremført sin musikk i en rekke land, og deltatt på både nasjonale og internasjonale festivaler.

Musikken Afsari Rad spiller er nært knyttet til persisk poesi. Melodiene han skriver eller improviserer har ofte utgangspunkt i dikt. Dikteren Jalal ad-Din Muhammad Rumi, som levde på 1200-tallet, har gitt navn til Afsari Rads ensemble Rumi.

I løpet av sin karriere har Javid Afsari Rad opptrådt på festivaler i Europa, Asia, Afrika og Sør-Amerika. Han har spilt med en lang rekke sentrale musikere i Norge og i utlandet, blant andre den indiske fløytisten [[[Hariprasad Chaurasia]], Knut Reiersrud og KORK.

Pris[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.