Janet Jackson (album)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Janet Jackson er Janet Jacksons første album, utgitt på plateselskapet A&M Records, utgitt 21. september 1982. På denne tiden var det hennes far, Joe Jackson, som fungerte som hennes manager, og det var ham som fikk avtalen med A&M Records i land, til tross for Janet på denne tiden var mer kjent som skuespiller i flere populære TV-serier i USA.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Jackson var opptatt av at hennes første album skulle lages på hennes premisser, og hun ønsket ikke bidrag fra noen av hennes populære familiemedlemmer. De fleste av låtene var sterkt inspirert av disco-lyden som på dette tidspunkt var utdatert, og som bidro til albumets skuffende salgstall. Angela Winbush og René Moore produserte de fleste av sangene og sto bak albumets første singel.

Jackson var, fra starten, ikke interessert i noe karriere som sanger, og var bekymret over og bli stemplet som «Michael Jacksons lillesøster», et stempel hennes eldre søster, LaToya Jackson ofte møtte i forbindelse med hennes sangkarriere. Jackson arbeidet på denne tiden på flere populære TV-serier som Good Times, Diff'rent Strokes, og senere Fame. Omslaget på LP-en viste et bilde av Janet i svømmebassenget til Jacksons hjem i Encino i California.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

 1. «Say You Do» (René Moore, Angela Winbush) – 5:20
 2. «You'll Never Find (A Love Like Mine)» (Moore, Winbush) – 4:11
 3. «Young Love» (Moore, Winbush) – 4:58
 4. «Love and My Best Friend» (Moore, Winbush) – 4:48
 5. «Don't Mess Up This Good Thing» (Dana Meyers, Wardell Potts, Jr., Barry Sarna) – 3:55
 6. «Forever Yours» (Attala Zane Giles, Phillip Ingram) – 4:57
 7. «The Magic Is Working» (Gene Dozier, Dorie Pride) – 4:08
 8. «Come Give Your Love to Me» (Glen Barbee, Charmaine Elaine Sylvers) – 5:03

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Albumet møtte blandete kritikker, de fleste enige om at Jacksons stemme var for tynn til å bære låtene. Magasinet Rolling Stone ga LP-en en 2-er, og skrev blant annet at bare singelen «Young Love» sto ut blant låtene. Fem låter ble sluppet som singler, men bare de to første, «Young Love» og «Come Give Your Love to Me» dukket opp på den amerikanske singel-listen på 64.- og 58.-plass. Albumet nådde, til Janets skuffelse, kun en 63.-plass.

Singler[rediger | rediger kilde]

 • 1982: «Young Love» (#64 USA)
 • 1983: «Come Give Your Love to Me» (#58 USA)
 • 1983: «Say You Do» (#)
 • 1983: «Love and My Best Friend» (#)
 • 1983: «Don't Mess Up This Good Thing» (#)