Jamaica Regiment

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Vaktposter i Jamaica Regiment utenfor St. James 'Palace i juli 2007

Jamaica Regiment er hovedavdelingen i Jamaicias forsvar (Jamaican Defence Forces). Det er et lett infanteriregiment og består av to bataljoner med vervede soldater og en reservistbataljon. Regimentet har to hovedroller: Å forsvare Jamaica og å støtte Jamaica Constabulary Force.

Regimentet har to hovedleirer med en bataljon i hver leir. Bataljonen ved Up Park Camp i Kingston har som oppgave å støtte det lokale politiet, mens bataljonen ved Moneague Training Camp ved Moneague i St. Ann arbeider med å bekjempe narkotikasmugling. I tillegg utfører regimentet fredsbevarende oppdrag i regi av FN.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Jamaica Regiment ble opprinnelig dannet i 1954 som en enhet i British Army. I 1958 ble regimentet overført til den nydannede Vestindiaføderasjonen, der det ble slått sammen med flere mindre regimenter til West India Regiment. Føderasjonen varte bare i to år før Jamaica ble selvstendig og regimentet ble gjenopprettet. Opprinnelig besto regimentet av to bataljoner. Men siden regimentet ble tilført fler og fler arbeidsoppgaver ble en ekstra bataljon tilført i 1979. Regimentet deltok i den fredsbevarende operasjonen etter den amerikanske invasjonen av Grenada i 1983.

Regimentet har stått vakt ved dronningens residens Buckingham Palace i London. 2. bataljon i 1999 og 1. bataljon i 2007.