Jack Sharkey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jack Sharkey
Juozas Žukauskas.JPG
Født26. oktober 1902
Binghamton
Død17. august 1994 (91 år)
Beverly
Beskjeftigelse Bokser
Nasjonalitet USA

Jack Sharkey (født 26. oktober 1902 i Binghamton, New York, USA, død 17. august 1994 i Beverly, Massachusetts), var verdensmester i tungvektsboksing 193233

Han hadde sine røtter i Litauen og hans egentlige navn var Josef Paul Zukauskas men han tok etternavnet til en kjent irsk bokser Thomas Sharkey (1873–1953).

I 1929, ble Jack Sharkey amerikansk mester i tungvekt etter å ha beseiret Tommy Lougran på knockout, i en kamp i Yankee Stadium, New York. Denne seieren gav han muligheten til å få en tittelkamp om den ledige verdensmestertittelen i tungvektsboksing etter at Gene Tunney hadde trukket seg tilbake.

Den 12. juni, 1930 møtte han den tyske bokseren Max Schmeling i en tittelkamp. Men Sharkey ble diskvalifisert i den fjerde runden etter han hadde slått under beltet og Schmeling ble verdensmester, den eneste i boksehistorien som har vunnet på grunn av diskvalifisering.

I oktober 1931, beseiret Sharkey den italienske tungvekteren Primo Carnera, og fikk en ny sjanse til å bokse om verdensmestertittelen.

Den 21. juni, 1932 i Madison Square Garden BowlLong Island City, New York, ble Jack Sharkey verdensmester etter å ha vunnet på poeng, en meget omdiskutert og tvilsom avgjørelse, etter femten runder mot Max Schmeling

Sharkey tapte sin verdensmestertittel den 29. juni, 1933 til Primo Carnera.

I 1994 ble Jack Sharkey medlem av International Boxing Hall of Fame.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Max Schmeling 
Verdensmester i Tungvekt
Etterfølger:
 Primo Carnera