Jack Hayward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jack Hayward
Født 14. juni 1923
Wolverhampton
Død 13. januar 2015
Fort Lauderdale
Utdannet ved Stowe School
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser offiser av Den britiske imperieordenen

Jack Hayward (født 14. juni 1923 i Wolverhampton, død 13. januar 2015) var en engelsk forretningsmann som blant annet er kjent for sitt langvarige engasjement i fotballklubben Wolverhampton Wanderers FC.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hayward ble utdannet ved Northaw Preparatory School og ved Stowe school i Buckingham. I 1941, under andre verdenskrig, vervet han seg til Royal Air Force og fikk sin flytrening i Florida.

Hans far, Sir Charles Hayward, startet firma på Bahamas1950-tallet. Sir Jack kom til Bahamas i 1956 og ble visepresident i The Grand Bahama Port Authority som har hjulpet til med utviklingen av Freeport. Sir Jack tok over sin fars interesser på Bahamas og er fremdeles involvert i videreutviklingen av Freeport, noe skolen Jack Hayward High School er et synlig bevis for.

Hayward har gjort store penger på sine forretninger og ble i 2007 rangert som den 438. rikeste personen i Storbritannia[1]

Hayward ble adlet i 1986 og har rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn. Han er offiser av Order of the British Empire.

Wolverhampton Wanderers FC[rediger | rediger kilde]

Hayward var eier og direktør av fotballklubben i sitt hjerte, Wolverhampton Wanderers FC, i nesten 17 år, fra 1990 til 2007.

Man mener at han har investert så mye som £60 millioner av sin personlige formue på klubben, blant annet ved å bygge ut stadion og innkjøp av spillere. Dette har ført til at Sir Jack har blitt hedret med et livstids presidentverv i Wolves. 21. mai 2007 solgte Hayward 100% av aksjene i klubben til den engelske forretningsmannen Steve Morgan for £10 mot at han forpliktet seg til å investere £30 millioner i klubben.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Søk i listen over Storbritannias rikeste personer i 2007
  2. ^ BBC om overtakelsen av Wolves