Jack Hayward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jack Hayward
Født 14. juni 1923
Wolverhampton
Død 13. januar 2015
Utdannet ved Stowe School
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser offiser av Den britiske imperieordenen

Jack Hayward (født 14. juni 1923 i Wolverhampton, død 13. januar 2015) var en engelsk forretningsmann som blant annet er kjent for sitt langvarige engasjement i fotballklubben Wolverhampton Wanderers FC.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hayward ble utdannet ved Northaw Preparatory School og ved Stowe school i Buckingham. I 1941, under andre verdenskrig, vervet han seg til Royal Air Force og fikk sin flytrening i Florida.

Hans far, Sir Charles Hayward, startet firma på Bahamas1950-tallet. Sir Jack kom til Bahamas i 1956 og ble visepresident i The Grand Bahama Port Authority som har hjulpet til med utviklingen av Freeport. Sir Jack tok over sin fars interesser på Bahamas og er fremdeles involvert i videreutviklingen av Freeport, noe skolen Jack Hayward High School er et synlig bevis for.

Hayward har gjort store penger på sine forretninger og ble i 2007 rangert som den 438. rikeste personen i Storbritannia[1]

Hayward ble adlet i 1986 og har rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn. Han er offiser av Order of the British Empire.

Wolverhampton Wanderers FC[rediger | rediger kilde]

Hayward var eier og direktør av fotballklubben i sitt hjerte, Wolverhampton Wanderers FC, i nesten 17 år, fra 1990 til 2007.

Man mener at han har investert så mye som £60 millioner av sin personlige formue på klubben, blant annet ved å bygge ut stadion og innkjøp av spillere. Dette har ført til at Sir Jack har blitt hedret med et livstids presidentverv i Wolves. 21. mai 2007 solgte Hayward 100% av aksjene i klubben til den engelske forretningsmannen Steve Morgan for £10 mot at han forpliktet seg til å investere £30 millioner i klubben.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Søk i listen over Storbritannias rikeste personer i 2007
  2. ^ BBC om overtakelsen av Wolves