Jørn Berge Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Jørn Berge Larsen (født 27. oktober 1983 i Larvik) er en norsk film- og tv-regissør. Berge Larsen studerte ved film- og TV-utdanningen på NISS der han spesialiserte seg på fiksjonsregi. Han har også studert psykologi, filosofisk estetikk og medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

I 2010 debuterte Berge Larsen som dokumentarfilmskaper med dokumentarfilmen De fredløse som ble vist på TV2 våren 2010. Berge Larsen hadde regi sammen med Knut Westad, og filmen ble produsert i samarbeid med Filmhuset. De fredløse var et portrett av motorsykkelklubben Outlaws mc der en fulgte prøvemedlemmet Shorty på hans reise mot å bli et fullverdig medlem av klubben.

I 2012 var Berge Larsen regissør for TV-serien Norges Beste Fighter som ble vist på Viasat4. Serien ble nominert til fire priser under Gullruten 2012, blant annet i kategorien Årets nyskapning. TV-serien vant prisen for beste klipp. I 2013 var han etterarbeidsredaktør på Folk som slåss med Kristopher Schau som programleder. Programmet ble vist på MAX våren 2013.

I 2013 var han regissør på tv-serien Prosjekt Perfekt som gjorde stor suksess på NRK3 og nrk.no.

Jørn Berge Larsen har også vært tilknyttet Snøball Film der han har jobbet som regissør på en rekke oppdragsfilmer og informasjonsfilmer. Parallelt har han jobbet for flere andre selskaper der han har regissert tv-promoer, tv-serier, kortfilm og musikkvideoer. Han driver også produksjonsselskapet Jovial Film som gjør flere mindre produksjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]