Jørn Berge Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jørn Berge Larsen
Født27. oktober 1983 (33 år)
NasjonalitetNorge

Jørn Berge Larsen (født 27. oktober 1983 i Larvik) er en norsk film- og TV-regissør. Berge Larsen studerte ved film- og TV-utdanningen på NISS der han spesialiserte seg på fiksjonsregi. Han har også studert psykologi, filosofisk estetikk og medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Våren 2010 debuterte Berge Larsen som dokumentarfilmskaper med filmen De fredløse som ble vist på TV2. Berge Larsen hadde regi sammen med Knut Westad]], og filmen ble produsert i samarbeid med Filmhuset. De fredløse var et portrett av motorsykkelklubben Outlaws mc og filmen fulgte prøvemedlemmet Shorty på hans reise mot å bli et fullverdig medlem av klubben.

I 2012 var Berge Larsen regissør for TV-serien Norges beste fighter som ble vist på Viasat4. Serien ble nominert til fire priser under Gullruten 2012, blant annet i kategorien Årets nyskapning. TV-serien vant prisen for beste klipp. I 2013 var han etterarbeidsredaktør på Folk som slåss med Kristopher Schau som programleder. Programmet ble vist på MAX våren 2013.

I 2013 var han regissør på TV-serien Prosjekt perfekt som ble vist på NRK3 og nrk.no.

Jørn Berge Larsen har også vært tilknyttet Snøball Film som regissør for en rekke oppdrags- og informasjonsfilmer. Parallelt har han jobbet for flere andre selskaper der han har regissert TV-promoer, TV-serier, kortfilm og musikkvideoer. Han driver også produksjonsselskapet Jovial Film som står for flere mindre produksjoner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]