Jørn Berge Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Jørn Berge Larsen
Født27. oktober 1983 (34 år)
Larvik
NasjonalitetNorge

Jørn Berge Larsen (født 27. oktober 1983 i Larvik) er en norsk regissør og produsent. Berge Larsen studerte ved film- og TV-utdanningen på NISS der han spesialiserte seg på fiksjonsregi. Han har også studert psykologi, filosofisk estetikk og medievitenskap ved Universitetet i Oslo.

Våren 2010 debuterte Berge Larsen som dokumentarfilmskaper med filmen De fredløse som ble vist på TV 2. Berge Larsen, hadde regi sammen med Knut Westad, og filmen ble produsert i samarbeid med Filmhuset. De fredløse var et portrett av motorsykkelklubben Outlaws mc og filmen fulgte prøvemedlemmet Shorty på hans reise mot å bli et fullverdig medlem av klubben.

I 2012 var Berge Larsen regissør for TV-serien Norges beste fighter som ble vist på Viasat4. Serien ble nominert til fire priser under Gullruten 2012, blant annet i kategorien Årets nyskapning. TV-serien vant prisen for beste klipp. I 2013 var han etterarbeidsredaktør på Folk som slåss med Kristopher Schau som programleder. Programmet ble vist på MAX våren 2013.

I 2013 var han regissør for på TV-serien Prosjekt perfekt som ble vist på NRK3 og nrk.no. Serien ble nominert til en rekke priser på Gullruten i 2014 og vant prisen for årets nyskapning. Han har også hatt regi på NRK-serien Leos reise med Leo Ajkic vist i 2014.

Jørn Berge Larsen har siden 2014 vært ansatt i Anti [1]og har hatt regi og/eller vært produsent på en rekke tv-serier, blant annet Mitt dansecrew, Happy go Lucky, Hæsjtægg og Hvor er Thea?

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «News». www.anti.as (engelsk). Besøkt 19. oktober 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]