Isstock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Isstock, også kjent som Bavarian curling, er et curlinglignende spill i spillet av asfalt, men det meste av isen. Spillet er mest vanlig i Sentral-Europa i land som Tyskland og Østerrike. Deltakerne i spillet la sine aksjer gli over isen og prøver å enten komme nærmest et mål, eller å se hvem som kan få aksjen til å skyve lengst.

Loggen er en flat, veier 5 kg, pinne med en 30 cm fast. Platene finnes i flere farger: grønn, sort, grå, gul og blå. Den grønne plate er laget av gummi og er veldig rask på isen, mens den blå er laget av myk gummi og er veldig treg. Den vanligste formen for gambling er å prøve å gjøre sine aksjer kommer nærmest en forhåndsbestemt mål, en gummi wiretrekk ligger 28 meter unna.

Isstock, i motsetning curling ingen medlemmer av teamet som satte det på hodet å påvirke friksjonen en.

Sport har vært demonstrasjon sport to Vinter-OL, 1936 og 1964.

Historie[rediger | rediger kilde]

Isstock kan også spilles på asfalten
Isstock

Den første bilde av isstock er laget av den nederlandske 1500-tallet artist en Pieter Brueghel den eldre. Sannsynligvis sporten mye tidligere enn det. Men det var ikke før 1930 før sporten ble organisert. En tysk isstocksförbund ble dannet i 1934 og det tyske mesterskapet ble skutt opp fra 1936.

Den første europamesterskap ble 1951 og den første verdensmesterskapet han ble skutt i 1983, etter den internasjonale Isstocksförbundet (engelsk : International Federation of Ice Sports lager, ble IFE) dannet. Totalt er det 40 land som spiller isstock.

TurnierStockschießen.jpg