Iskateli stsjastja

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Iskateli stsjastja
orig. Искатели счастья
Generell informasjon
GenreFilmkomedie
Utgivelsesår1936
NasjonalitetSovjetunionen
Lengde80 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiVladimir Korsj-Sablin, Iosif Sjapiro[1] Rediger dette på Wikidata
ManusIogann Zeltser, Grigorij Kobets Rediger dette på Wikidata
MusikkIsaak Dunajevskij Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMarija Blumenthal-Tamarina Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
FilmselskapBelarusfilm Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)7. oktober 1936[2]
Eksterne lenker

Iskateli stsjastja (originaltittel: Искатели счастья) er en sovjetisk film fra 1936, regissert av Vladimir Korsj-Sablin.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Dvoira er matriarken til en familie som reiser til Birobidžan i håo om å finne en ny lykkelig, økonomisk og politisk uproblematisk tilværelse. Familien består av Dvoira, hennes to døtre, Rosa og Basya, sønnen Lyova, og Basyas ektemann Pinya. For å komme til Birobidžan reiser de først med skip, og deretter med tog. De må raskt tilpasse seg den nye måten å leve på på kollektivbruket - kalt Red Fields. Men Pinya leste i en avis-artikkel at det var mulig å finne gull i nærheten av gården. Når han nekter å gjøre hardere fysisk arbeid, blir han i stedet satt til lettere hage-arbeid - noe som også gir ham muligheten til å snike seg bort til en liten elvebredd, hvor han begynner å lete etter gull.

Pinya blir snart oppdaget av Lyovka, og tilbyr ham halvparten av gullet han finner. Men når Lyovka truer med å overlate alt gullet til resten av kollektivet, slår Pinya ham i hodet med en spade. Pinya tror at Lyovka er død, og forsøker deretter å flykte over grensen til Kina. Men han blir snart oppdaget og arrestert. Etter å ha ankommet kollektivet møter Rosa en ung fisker-sønn Korney, og de blir snart forelsket i hverandre. Men Dvoira er bekymret over forholdet deres, fordi Korney ikke er jøde.

Fordi Korney snart blir oppdaget i nærheten av Lyovkas kropp, mistenker resten av kollektivet ham for å være morderen, og de arresterer ham. Først når Lyovka våkner igjen etter skaden, og peker på Pinya som den egentlige skyldige, blir Korney frikjent. Basya, den andre datteren, har i mellomtiden forelsket seg i Natan, styrelederen for hele kollektivet. Men et forhold er ikke mulig fordi Basya allerede er gift med Pinya. Basya er veldig ulykkelig i ekteskapet sitt, blant annet fordi Pinya nekter å assimilere seg til deres nye tilværelse.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • M. M. Bljumental-Tamarina som Dvojra
  • Veniamin Zuskin som Pinja Kopman
  • Nikolaj Valjano som Ljova
  • L. A. Sjmidt som Roza
  • Ljudmila Tajts som Basja

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]