International Medical University

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

International Medical University (IMU) er et privat engelskspråklig universitet i Kuala Lumpur i Malaysia, grunnlagt i 1992. Universitetet utdanner leger og driver forskning og annen utdannelse innen medisin og andre helsefag. Det fikk full universitetsstatus i 2001 og er internasjonalt i sin orientering.[1] Hovedcampus ligger i Bukit Jalil i Kuala Lumpur og universitetet har ca. 3 300 studenter. Universitetet eies av selskapet IMU Health, som er et av tre datterselskaper i IHH Healthcare, ved siden av Sørøst-Asias største private helseselskap Parkway Pantai.[2][3] Største eier av IHH Healthcare og dermed IMU er den malaysiske regjeringens investeringsfond, Khazanah Nasional.

Blant fagområdene universitetet dekker er medisin, odontologi, farmasi, farmasøytisk kjemi, sykepleie og sykepleievitenskap, ernæringsvitenskap, fysiologi, humanbiologi, bioteknologi, kiropraktikk og tradisjonell kinesisk medisin. Universitetet har samarbeid med en rekke universiteter rundt om i verden, særlig Australia og Storbritannia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internationalisation and Trade in Higher Education: Opportunities and Challenges, OECD, p. 181, 2004, ISBN 9264015043
  2. ^ Our Holding Company
  3. ^ Corporate milestones

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]