Inger Schjoldager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Inger Schjoldager
Inger schjoldager.jpg
Født9. september 1963[1]Rediger på Wikidata (57 år)
Ektefelle Øystein Wiik (1991–)[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Inger Margrethe Astrup Schjoldager (født 9. september 1963 i Oslo) er en norsk forlagsleder og skuespillerinne, utdannet ved LAMDA (London Academy of Music Drama and Art).

Schjoldager har vært med i oppsetninger på de store scenene i Oslo og London, samt flere TV-serier. Hun har stått på scenen som skuespiller på alle de store scenene, som Nationaltheatret, Det norske teatret, Oslo nye og Riksteatret. På 80-tallet arbeidet hun mye med Stein Winge og spilte store roller i hans produksjoner som Faust og Merlin.

Hun er gift med sanger og krimforfatter Øystein Wiik, og skriver sammen med han musikaler og teaterstykker. Mest kjent er deres musikalversjon av romanen Sofies verden, som ble satt opp i Ettlingen i Tyskland i 1997 og i Hangar 4 på Fornebu i 1998. Paret har tre barn.

Inger Schjoldager startet lydbokforlaget Ariel i 1986, og var med på å starte opp lydbokmarkedet i Norge. Hun har også arbeidet som produsent i Polygram. I 2011 ble hun ansatt som forlagsredaktør i Orfeus Publishing, hvor hun har hatt redaktøransvar for over 70 titler. De siste årene fungerer hun som forlagssjef.

Referanser[rediger | rediger kilde]

teaterstubbDenne teaterrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.