In the Deathroom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
In the Deathroom
Forfatter(e)Stephen King
Språkamerikansk-engelsk
SjangerGrøssernovelle
Originalutgave1999
ForlagBook-of-the-Month Club

In the Deathroom er den femte novellen i samlingen Everything's Eventual: 14 Dark Tales av Stephen King. Den ble først utgitt i samlingen Secret Windows i 2000.

Forfatterens forord[rediger | rediger kilde]

Dette er Stephen Kings forklaring på handlingen i historien, som kan finnes i samlingen Everything's Eventual: This is a slightly Kafka-esque story about an interrogation room in the South American version of Hell. In such stories, the fellow being interrogated usually ends up spilling everything and then being killed (or losing his mind.) I wanted to write one with a happier ending, however unreal that might be. And here it is.

Handling[rediger | rediger kilde]

Fletcher, en reporter som har jobbet for The New York Times, har blitt tatt til fange av medlemmer av den søramerikanske regjeringen. Historien begynner med at Fletcher blir brakt inn i «dødsrommet», hvor han innser at de som har tatt ham til fange, etter å ha forhørt ham om et kommunistisk opprør han har støttet, på grunn av regjeringens mord av en gruppe nonner, hvorav en var hans søster, ikke kommer til å la ham forlate rommet i live, til tross for at de påstår flere ganger at han vil settes fri.

I løpet av forhøret klarer Fletcher å holde seg rolig, mens han klekker ut en desperat plan for å redde sitt eget liv, som, til hans egen overraskelse, virker. Han later som om han får et epilepsianfall, og mens de som har tatt ham til fange prøver å hjelpe ham, stjeler han en pistol. Etter å ha drept tre og skadet en, stikker han av. Fletcher, som ikke aner om none hørte skuddene, setter fart opp trappene for å se om han greier å stikke av.

Historien slutter med en mann, sannsynligvis Fletcher, som kjøper en pakke sigaretter i en kiosk i New York.

Andre versjoner[rediger | rediger kilde]

Regissør Joe Leavell skaffet seg rettighetene til å gjøre In the Deathroom om til en kortfilm, og vant Honolulu filmfestival i 2010 med den.

Regissøren Dave Bullis har også skaffet seg rettighetene til å lage en kortfilmversjon av novellen, som skal gis ut i 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]