Imagining Emanuel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Imagining Emanuel
Generell informasjon
SjangerDokumentar
UtgivelsesårHøst 2011
Prod.landNorge
Lengde52 min.
SpråkNorsk/Engelsk
Bak kamera
RegissørThomas Østbye
ProdusentKriStine Skaret
ManusforfatterThomas Østbye
Foran kamera
MedvirkendeEmanuel Agara
Asgeir Føyen
Arild Humlen
Åge Gustad
Tor Magne Hovland
Prod.selskapMedieoperatørene
Eksterne lenker

Imagining Emanuel er en norsk dokumentarfilm fra 2011.

Filmen handler om Emanuel, afrikaner, analfabet, og papirløs asylsøker i Norge. Han har oppholdt seg her i landet siden 2003, men ønsker ikke lenger å leve som illegal, og de siste to årene har han forsøkt å få returnere til sitt hjemland, uten hell.

Han hevder selv at han flyktet fra borgerkrigen i Liberia, og at han ønsker å dra tilbake til hjemlandet. Norske myndigheter derimot tror at Emanuel kommer fra Ghana, og har tvangssendt ham dit to ganger. Hver gang har Ghana returnert ham til Norge. Emanuel er dermed dømt til et liv i limbo, uten oppholdstillatelse, men også uten utreisemulighet.

Ved å bruke ulike dokumentarsjangre lager regissør Thomas Østbye en rekke portretter av mannen, portretter som hele tiden endrer vår oppfatning både av saken, og av individet. Hvem er Emanuel? Hvem besitter sannheten? Hvilket blikk og hvilken dokumentarsjanger klarer å nærme seg ham best? Publikums egne holdninger blir utfordret gjennom hele filmen.

Filmen ble første gang vist på NRK 2 26. januar 2011, under tittelen Emanuel - ureturnerbar.

Kinoversjonen av filmen hadde premiere under Eurodok-festivalen i Oslo, 16. mars 2011.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Norway film clapperboard.svgDenne norske filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.