UMEÅ4ever

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

UMEÅ4ever er en norsk film skrevet og regissert av Geir Greni. Filmen hadd premiere 1. april 2011. Den hadde et samlet besøkstall på norske kinoer på 6 370.[1]

Filmen er en komedie og en Road Movie med to mannlige karakterer i hovedrollene. De legger ut på en reise, både fysisk og i sitt indre. Hovedpersonen er på leting etter sin utkårede, og på veien fra Stavanger til Umeå møter vi en rekke interessante mennesker som får innvirkning på våre venners ferd.

Synopsis[rediger | rediger kilde]

Stian på 33 år har lenge slitt med damer, og har etter hvert senket kravene sine så mye at han tar til takke med den som vil ha ham. I det filmen starter møter vi en mann som har investert i familiebil, og er klar til å fri til sin kjæreste Stine gjennom nesten ett år.

Uforutsette hendelser gjør plutselig at Stians tilværelse ser håpløs ut. Ensom og forlatt søker han trøst hos sine foreldre, men opplever at de tar Stines parti. Når han oppdager at bestekameraten Anders pleier å frekventere barndomshjemmet hans selv når han ikke er der (og med langt mer hell), topper det seg for Stian. Han beslutter å oppsøke Robyn som han møtte på et Taekwondo-stevne i Umeå sytten år tidligere. Anders blir med på lasset, i utgangspunktet fordi han er en så god kompis, men det skal vise seg at han har sin egen agenda.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Filminstituttets årsmelding for 2011, side 39

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]