IbsenStage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
IbsenStage
Nettstedibsenstage.hf.uio.no (en)[1]
Kommersielt?Nei
Type nettstedDatabase
Tilgjengelige språkEngelsk
Eier(e)Senter for Ibsen-studier

IbsenStage er en database over kjente fremføringer av Henrik Ibsens skuespill over hele verden. Den dekker en tidsperiode fra historiske forestillinger til dagens iscenesettelser Det er et kvantitativt forskningsverktøy som inneholder[når?] data om over 20 000 oppsetninger av Ibsens skuespill og gir en tilgjengelig nettressurs for å undersøke forestillingene. IbsenStage oppdateres av Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo.

Tjenesten er utviklet i samarbeid med AusStage, den nasjonale databasen for performativ kunst i Australia, og Nasjonalbiblioteket.

Historie[rediger | rediger kilde]

IbsenStage ble konseptualisert og utviklet av Senter for Ibsen-studier ved Universitetet i Oslo i samarbeid med flere partnere. Arbeidet med å samle, organisere og publisere data om Ibsen-oppsetninger elektronisk begynte tidlig på 2000-tallet, da digitale verktøy begynte å gjøre kulturhistorisk informasjon bedre tilgjengelig.

Finansiering[rediger | rediger kilde]

IbsenStage er et resultat av samarbeide mellom flere universiteter, inkludert Universitetet i Oslo. Det mottar støtte fra ulike kilder, blant annet den norske staten og Forskningsrådet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ besøkt 23. juni 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]