I Don’t Want to Talk About It

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«I Don't Want to Talk About It» er en sang skrevet av Danny Whitten, og første gang spilt inn av Whittens band, Crazy Horse. Sangen ble utgitt på gruppas selvtitulerte debutalbum i 1971.

I 1975 spilte Rod Stewart inn sangen i Muscle Shoals Sound Studio med Tom Dowd som produsent. Den ble utgitt på albumet Atlantic Crossing. Stewarts versjon toppet hitlisten i Storbritannia i 1977 da den ble utgitt som en dobbelt A-side-singel med «The First Cut Is the Deepest»[1]. I USA ble den gitt ut som singel i 1979 med «The Best Days of My Life» på B-siden.[2] I 1989 spilte Stewart inn en ny versjon som ble mye spilt på amerikanske radiostasjoner. Han fremførte sangen i en duett med Amy Belle på sin turné i 2004. Denne versjonen er med på hans konsert-DVD One Night Only: Live At Royal Albert Hall.

I 1988 ga Everything but the Girl ut en versjon av sangen på single. Den ble gruppas første britiske Top 10-hit.

Andre kjente artister som har spilt inn versjoner av denne sangen er Rita Coolidge, Billie Jo Spears, Ian Matthews, D'ZRT, Nils Lofgren (som også hjalp Written med å skrive sangen, selv om han ikke ble kreditert for dette på albumet[trenger referanse]), Dina Carroll, David Sneddon (vinner av BBCs Fame Academy), Geoff Muldaur, Llama Farmers, Alex Parks, Indigo Girls på soundtracket til filmen Philadelphia, Tracy Huang og A-Mei (Chang Hui-Mei).

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Kristin Berglund har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Nå må du snakke om det».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

Listeversjoner[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Rod Stewart Storbritannias flagg Storbritannia[3] # 1 13 23. april 1977
Rod Stewart USAs flagg Billboard Hot 100-listen[4] # 46 1980
Everything but the Girl Storbritannias flagg Storbritannia[5] # 3 9 9. juli 1988
Rod Stewart USAs flagg Billboard Adult Contemporary-listen[4] # 23 1991

Referanser[rediger | rediger kilde]