Honeysuckle Weeks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Honeysuckle Weeks
Honeysuckle weeks november 2008.jpg
Født1. august 1979 (38 år)
Cardiff
Søsken Rollo Weeks, Perdita Weeks
Utdannet ved Pembroke College
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterskuespiller, filmskuespiller
NasjonalitetStorbritannia, Wales

Honeysuckle Weeks (født 1. august 1979 i Cardiff i Wales) er en britisk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Samantha Stewart i den britiske TV-serien Kriminalsjef Foyle som hun har vært med i siden 2002. Hun ble tidelt en BAFTA-award for sin rolle som sjåfør i Kriminalsjef Foyle.

Hun var forlovet med den britiske poeten Anno Birkin i en kort periode før han døde 20 år gammel i bilulykke i Italia i 2001. I juli 2007 giftet hun seg med hypnoseterapeuten Lorne Stormont-Darling som var 16 år eldre enn henne, og de bor nå sammen i London. De giftet seg i en improvisert buddhistisk vielse mens de var på ferie i Himalaya-fjellene i 2005.[1]

Hennes skuespillerkarriere startet da hun fikk hovedrollen i TV-serien Goggle Eyes i 1993. Siden den gang har hun spilt i mange TV-programmer, inkludert barneserien The Wild Hus og den langvarige serien Midsomer’s Murder og i seriene om mesterdetektiven Hercule Poirot. Hennes filmprestasjoner inkluderer blant annet rollen som Anne Ridd i filmen Lorna Doone fra 2000 og som Sarah i My Brother Tom fra 2001.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Claudia Joseph (19. mars 2013). «Foyle's War star Honeysuckle Weeks: I am not a bit like my character». Daily Express. Besøkt 5. januar 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]