Honeysuckle Weeks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Honeysuckle Weeks
Honeysuckle weeks november 2008.jpg
Født 1. august 1979
Cardiff
Søsken Rollo Weeks, Perdita Weeks
Utdannet ved Pembroke College
Nasjonalitet Storbritannia

Honeysuckle Weeks (født 1. august 1979 i Cardiff i Wales) er en britisk skuespiller som er mest kjent for sin rolle som Samantha Stewart i den britiske TV-serien Kriminalsjef Foyle som hun har vært med i siden 2002. Hun ble tidelt en BAFTA-award for sin rolle som sjåfør i Kriminalsjef Foyle.

Hun var forlovet med den britiske poeten Anno Birkin i en kort periode før han døde 20 år gammel i bilulykke i Italia i 2001. I juli 2007 giftet hun seg med hypnoseterapeuten Lorne Stormont-Darling som var 16 år eldre enn henne, og de bor nå sammen i London. De giftet seg i en improvisert buddhistisk vielse mens de var på ferie i Himalaya-fjellene i 2005.[1]

Hennes skuespillerkarriere startet da hun fikk hovedrollen i TV-serien Goggle Eyes i 1993. Siden den gang har hun spilt i mange TV-programmer, inkludert barneserien The Wild Hus og den langvarige serien Midsomer’s Murder og i seriene om mesterdetektiven Hercule Poirot. Hennes filmprestasjoner inkluderer blant annet rollen som Anne Ridd i filmen Lorna Doone fra 2000 og som Sarah i My Brother Tom fra 2001.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Claudia Joseph (19. mars 2013). «Foyle's War star Honeysuckle Weeks: I am not a bit like my character». Daily Express. Besøkt 5. januar 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]