Hondacasene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Her er Honda Super Cub, en av Hondas minste motorsykler. To analyser av Hondas fremvekst i det amerikanske motorsykkelmarkedet skapte debatt rundt hvilken grad strategi kan styres.

Hondacasene var to caser kalt, Honda A og Honda B, som beskrev hvordan Honda tok seg inn i det amerikanske motorsykkelmarkedet på 1960 tallet. Honda A var basert på en rapport fra Boston Consulting Group fra 1975 som hyllet Honda som strategiske mestere for å ha tatt over markedet fra de etablerte motorsykkelprodusentene som blant annet bestod av Harley Davidson. Honda B caset ble utarbeidet basert på intervjuer med ledelsen i Honda, blant annet de som grunnla det første Honda kontoret i USA. Honda B viste at suksessen til Honda i det amerikanske markedet i stor grad var tilfeldigheter og i liten grad preget av en planlagt strategi. Disse regnes som sentrale case i debatten mellom designskolen og tilhengerne til fremvokst strategi.[1]

Casene ble utarbeidet av Richard Pascale ved Stanford og E. Tatum Christiansen ved Harvard og utgitt i 1983.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Pascale, Richard (våren 1984). «Perspective on Strategy: the real story behind Honda's success». California Management Review (engelsk) (25): 47-72.