Honda NSR 125

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
NSR 125, JC22

Honda NSR 125 er en ensylindret 2-takts 125-cm³ lett motorsykkel av R-typen (sportssykkel).

Honda NSR 125 er (var) en meget populær lett motorsykkel i Norge og resten av Europa, kjent for å ha en litt mer oppreist og behagelig sittestilling enn mange andre R-sykler, og den er relativt lettkjørt. NSR er kjent for å ha lang levetid og generelt sett god kvalitet.[trenger referanse] Den har en separat oljetank, og trenger derfor ikke 2-takts olje i bensinen.


JC20 (1988-1993)[rediger | rediger kilde]

Dette er den første generasjonen NSR 125 som ble produsert fra 1988 til 1993. Denne er ett relativt sjeldent syn i norge.

Det er ganske vanlig at JC20 blir forvekslet med en tidligere Honda 125cc modell, NS125 (og NS125F, en naken modell). En enkel måte å identifisere denne er at NS125 har én firkantet frontlykt, i motsetning til JC20 sine to runde frontlykter.

Som en etterfølger av suksessen med nettopp denne NS125, utviklet Hondas italenske avdeling (Honda Italia Industriale S.P.A. i Roma) den første NSR-en. Det ble designet en ny type ramme, kjent som "Alcast". Det er en todelt, støpt aluminiumsramme. Rammen, hjulene og bremsene ble produsert av italienske Grimeca. Motoren ble produsert av Gilardoni, og det ble brukt en Dell'Orto forgasser. Støtdemperene var av merke Marzochi og Pagani sto for instrumenter og lys-system. JC20 har 18" bakhjul og 17" framhjul.

Motoren har 54 mm boring, 54,5 mm slaglengde (124 cm3) og 6-trinns girkasse.


JC22 (1994-2004)[rediger | rediger kilde]

Andre generasjon NSR, ofte referert til som "foxeye" i utlandet. Den ble produsert fra 1994 til 2001, men i og med at Honda hadde produsert opp ett relativt stort lager, ble det solgt fabrikks-nye sykler fra forhandlere fram til rundt 2004. Denne ble en veldig populær modell i Norge.

Utseendemessig er det store forskjeller. Eksempelvis nye deksler/kåper, lykter, dempere (nå fra Showa foran) og andre hjul (begge 17", 6 eiker i stedet for 3).

Delene ble i hovedsak produsert i Japan, men satt sammen i Italia. Det europeiske markedet var målet for denne sykkelen.

Rammen, også denne Alcast, har en annerledes design. Men motoren fra JC20 ble beholdt med kun noen få endringer. Det er små forskjeller i sylinder (utforming av sylinderporter), og det ble utviklet ett nytt topplokk da dette var en svakhet på JC20. På sykler produsert fra 2000 og opp er det gjort noen små endringer, ramme, svingarm og bremser ble levert i en andre farger, og syklene fikk både nær- og fjernlys i begge frontlyktene i motsetning til en styrke i hver lykt som på tidligere modeller.

JC22 modellene som ble levert i Norge har en rekke plomberinger for å få effekten ned til 12kw (15hk) som er effektgrensen her til lands. Det finnes flere plomberingstyper på sykler ment for andre europeiske regioner enn Norge, med varierende krav til effekt og utslipp. Sykler levert i Norge har samme plomberinger som sykler levert for blant annet det tyske og franske markedet (områdekode B, områdekoden er det 8. tegnet i rammenummeret). En fulleffekt NSR 125 uten plomberinger har en oppgitt effekt til 26hk.


StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.