Holy Roller Novocaine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Holy Roller Novocaine er debut-EP-en til det amerikanske rockebandet Kings of Leon, utgitt 18. februar 2003. En re-utgivelse som en 10" rød vinyl singel ble utgitt i april 2011 for å feire International Recordstore Day.

Holly Roller Novocaine var gitt ut et par måneder før Kings of Leon's debut Youth & Young Manhood nådde hyllene. Platen fikk god kritikk - og sangene har blitt brukt i en rekke sammenhenger. Sangen "Molly's Chamber" dukket opp i en Volkswagen Jetta reklame, og sangen "Holy Roller Novacaine" ble brukt i slutten av episoden "Playing Tight" i tredje sesong av The shield. Låtene spenner fra bluesy lyder til organ-tilført ballader. En av de største faktorene til lyden deres er deres upolerte måte å spille - og måten de spilte inn sin musikk. De foretrakk å holde alt grunnleggende med minimale overdubber, om noen i det hele tatt. Denne måten å spille på ble videre utforsket på deres plate fem år senere.

Holly Roller Novacaine inneholder alternative opptak av sangene som finnes på oppfølgeren Youth & Young Manhood. Versjonen av "Wasted Time" er annerledes enn det samme sporet på Youth & Young Manhood, EP-versjonen har et mer anspent riff of forskjellige vokale stylinger. "California Waiting" er også annerledes. Versjonen funnet på Holy Roller Novacaine-EP-en ble spilt inn i et rush for å fullføre posten. Bandet likte i utgangspunktet ikke utfallet, så de skrev derfor en ny versjon som finnes på "Youth & Young Manhood". Men på Kings of Leons VH1 Storytellers ytelse, uttalte Caleb Followill at før de spilte "California Waiting": "We kind of sabotaged it on our album, and tried to play it really punk rock. It was better on the EP I think" "Wicker Chair" er ikke funnet på noen senere store utgivelser, i tillegg til et par singler og den japanske importen av "Youth & Young Manhood".

Låter[rediger | rediger kilde]

Alle sangene er skrevet av Caleb Followill, Nathan Followill og Angelo Petraglia.

  1. "Molly's Chambers" - 2:16
  2. "Wasted Time" - 2:47
  3. "California Waiting" - 3:28
  4. "Wicker Chair" - 3:08
  5. "Holly Roller Novocaine" - 4:01

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]