Hjelpdiskusjon:Tettsteder

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tettsteder[rediger kilde]

Navnevalg[rediger kilde]

Parenteser[rediger kilde]

Den siste setninga er veldig uklar og skaper ukonsekvente praksiser. Jeg forslår følgende utforming: Mange norske stedsnavn finnes i flere kommuner. Velg da artikkelnavn på formen «Sted (kommune)».

Begrunnelsen er at disse navna kun består av navnet utafor parentesen, mens det som står inni parenteses ikke hører til navnet men er brukt i tittelen av praktiske grunner til adskillelse fra andre steder med samme navn. Dette er også den praksisen som benyttes der kommunenavn finnes flere steder og der oppslagsord har flere betydninger.

Offisielle navn[rediger kilde]

Denne artikkelen er veldig misvisende. Ved navnevalg bør sjølsagt tettstedets offisielle navn brukes. Statistisk sentralbyrå er myndigheten som vedtar tettsteders navn, mens Statens kartverk er myndigheten som vedtar skrivemåtene av de navna. Godkjente og vedtatte navn står oppført i Sentralt stedsnavnregister som blant annet er søkbart på YR.no.

Innledning[rediger kilde]

Jeg foreslår endring av deler av teksten til følgende:

Stedsnavn er et [[tettsted]] i [[kommunenavn]].

Ved tilfeller av like kommunenavn bør følgende form benyttes:

Stedsnavn er et [[tettsted]] i [[kommunenavn]] i [[fylkesnavn]]..

Siffuor Kuzmuus 6. jul 2010 kl. 17:41 (CEST).

Siffuor Kuzmuus 10. nov 2011 kl. 15:28 (CET).

Korrigering[rediger kilde]

Fjernet Skatval som godt eksempel på artikel om et tettsted. Skatval er - som det står i artikkelen - en bygd og et sogn i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag. krg 15. aug. 2014 kl. 19:47 (CEST)

Forslag: "preposisjon" i infoboks[rediger kilde]

Se Maldiskusjon:Infoboks_norsk_tettsted#Preposisjon. (la oss holde diskusjonen der, dette er bare en notis). Mvh. Kjetil_r 26. mar. 2016 kl. 12:46 (CET)[svar]