Hjelp:Takk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skjermbilde av et brukergrensesnitt på et engelskspråklig Wikipedia-prosjekt. I fokus er en dialogboks med tittel «Notices», som tilsvarer «Notiser»-dialogboksen på norsk bokmål. Tre beskjeder er gitt, en om et gjennomgangssystem som er anvendt på engelsk Wikipedia, en takkemelding og en velkomstmelding. Meldingene viser følgende engelske beskjeder: «The page User:Zonthrep/sandbox has been reviewed.» fra Quiddity, «Quiddity thanked you for your edit on User:Zonthrep» fra Quiddity til Zonthrep og «Welcome to Wikipedia, Zonthrep! We're glad you're here.»
Skjermbilde fra et engelskspråklig Wikipedia-prosjekt, som viser et eksempel på hvordan en takkemelding ser ut for mottakeren. Den engelske teksten «[User] thanked you for your edit on [page]» vises som «[Bruker] takket deg for din redigering på [side]» når språk er satt til norsk bokmål.

Registrerte brukere kan si takk til hverandre med Thanks-utvidelsen ved å trykke på takkeknappen ved siden av sideversjoner i historikker. Det er en enkel måte brukere kan vise takknemlighet over andre brukeres redigeringer og innspill. Disse vises som en melding i mottakers notiser, med lenke til den relevante redigeringen.

Kort sagt
  • En takkemelding er en måte å vise at du satte pris på en redigering eller handling en bruker har utført.
  • En registrert bruker kan sende en annen registrert bruker en takkemelding gjennom en sideversjonshistorikk eller den spesifikke diffen.
  • Funksjonen bør ikke brukes om du håper på å få et svar tilbake; da kan du heller sende melding på vedkommendes brukerdiskusjonsside eller bruke Wikiheder.
  • En trenger ikke si «takk» for at en annen bruker har takket.
  • En «takk» kan ikke trekkes tilbake etter den har blitt sendt.

Hvordan sier jeg takk?[rediger | rediger kilde]

Skjermbilde av sidehistorikken til Wikipedia-artikkelen om musiker Ida Maria. Siden inneholder mye tekst og lenker, men en usynlig peker holdes over en «takk»-lenke, hvor en dialogboks med «Send en takkemelding til denne brukeren» vises.
Skjermbilde av en sidehistorikk, som blant annet viser hvordan «Takk»-knappen ser ut (nede i høyre andel av bildet).

Med Thanks-utvidelsen vises en lenke i historikken på sider og på spesifikke differ. Den vises kun for og ved registrerte brukere. Ved å trykke på denne linken (med teksten «takk»), får du opp en bekreftelsesdialog («Vil du sende takk offentlig?»), hvor du kan velge å takke eller å avbryte.

Hvordan kan jeg se takker jeg har mottatt?[rediger | rediger kilde]

Du blir varslet når du mottar en ny takkemelding i ditt notis-/beskjedsenter, med mindre du har skrudd av disse varslene.

Du kan også sjekke takkeloggen, hvor du kan skrive inn ditt brukernavn under «Mål» som anvist. Da vises alle takker gitt til deg (eller spesifisert bruker), samt hvem som sa takk og når.

Hvordan ser jeg hvem jeg har takket?[rediger | rediger kilde]

Du kan sjekke hvem du har gitt takk til ved å gå til takkeloggen, og sette brukernavnet ditt under «Utøver» som anvist. Da vises alle du (eller spesifisert bruker) har sagt takk til og når.

Jeg vil ikke motta takkevarsler[rediger | rediger kilde]

Om du ikke ønsker å motta takkevarsler, kan du skru disse av i «Beskjeder»-fanen i dine innstillinger. Dette stopper ikke brukere fra å takke deg, men du slutter å få beskjeder om det.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Extension:Thanks på MediaWiki, utdypende informasjon om selve utvidelsen (kan hende informasjon mangler på norsk)
  • WikiLove på MediaWiki, informasjon en alternativ takkemetode på vedkommendes brukerdiskusjonsside (kan hende informasjon mangler på norsk)