Hill Aerospace Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hill Aerospace Museum, bygning & flypark
B-1B Lancer utstilt utendørs.
AIR-2 Genie kjernefysiske luft-til-luft rakett plassert på en MF-9 Transporttrailer inne i jethangaren på Hill Aerospace Museum.

Hill Aerospace Museum ligger i Roy i Utah. Det er et U.S. Air Force museum som er en del av United States Air Force Heritage Program. Muséet ligger ved I-15 i nærheten av Hill Air Force Base.

Flyet[rediger | rediger kilde]

Samlingene omfatter en rekke fly fra hele verden. Blant de mange fly som er utstilt er Boeing B-17 Flying Fortress, Lockheed SR-71 Blackbird, Fairchild-Republic A-10 Thunderbolt, og et av de første operative Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon

Museet er delt inn i fem utstillinger som fokuserer på ulike epoker i flyets historie.

De utstilte gjenstandene viser både luftfarten generelt og historien om Hill Air Force Base, og gir besøkende et unikt perspektiv på vekst og utvikling av Hill Air Force Base sammen med utviklingen av flyets teknologi.

Forskning og bibliotek[rediger | rediger kilde]

I tillegg til sin samling av fly fra hele verden, huser Hill også generalmajor Rex A. Hadleys forskningsbibliotek og arkiv, som inneholder en stor mengde teknisk og historisk informasjon relatert til de utstilte fly. For tiden[når?] er biblioteket ikke tilgjengelig for allmennheten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]