Hikaru Nakamura

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hikaru Nakamura
HikaruNakamura13a.jpg
Født9. desember 1987
Hirakata
Beskjeftigelse Sjakkspiller
Nasjonalitet USA USA
TittelGM
FIDE-rating2779 (desember 2016)
Høyeste FIDE-rating2816 (oktober 2015)
FIDE-profil (en)

Hikaru Nakamura (中村光 Nakamura Hikaru, født 9. desember 1987 i Hirakata) er en amerikansk stormester i sjakk (GM). I den internasjonale ratinglisten for desember 2016 var Nakamura rangert som verdens 9. beste spiller med en rating på 2779.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Nakamura ble født i Hirakata, nær Osaka i Japan av en japansk far og amerikansk mor. I en alder av to år, flyttet han og foreldrene til USA. Han begynte å spille sjakk i en alder av 5 år, veiledet av sin srilankiske stefar, FIDE-mester Sunil Weeramantry. Nakamura har alltid hatt en stor lidenskap for ishockey, og hans favorittlag er Calgary, Edmonton og St Louis og Columbus.

I en alder av 10 år og 79 dager, fikk Nakamura tittelen sjakkmester av det amerikanske sjakkforbundet. Nakamura ble med det den yngste amerikaneren gjennom tidene til å oppnå denne tittelen. I 2003, i en alder av 15 år og 79 dager, fikk Nakamura tittelen stormester i sjakk (GM). Han ble dermed tidenes yngste amerikaner til å oppnå denne tittelen ved å slå Bobby Fischers rekord med 3 måneder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]