Henry Jameson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Henry Jameson
Født19. april 1883
St. Louis
Død7. mars 1938 (54 år)
Pittsburgh
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet USA

Henry Wood Jameson (født 19. april 1883 i St. Louis i Missouri, død 7. mars 1938 i Pittsburgh i Pennsylvania) var en amerikansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1904 i St. Louis.

Jameson vant en olympisk bronsemedalje i fotball under OL 1904 i St. Louis. Han var med på det amerikanske laget St. Rose Parish, som kom på tredjeplass i fotballturneringen bak det canadiske laget Galt Football Club og Christian Brothers College fra USA. St. Rose Parish tapte første kampen med 0-4 til det canadiske laget som også vant over det andre amerikanske laget, Christian Brothers, med 7-0 og ble olympiske mestere i fotball.

De amerikanske lagene St. Rose Parish og Christian Brothers College spilte siden tre kamper innen de kunne kåre en sølvvinner. De to første kampene endte 0-0 og den tredje kampen vant Christian Brothers College med 2-0. Det var kun tre lag som deltok i fotballturneringen som ble gjennomført 16. til 23. november 1904. Jameson var forsvarspiller og spilte alle fire kampene.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]