Heimdals-nytt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Heimdals-Nytt var ei gratis lokalavis for bydelene sør i Trondheim. Den ble startet opp på nytt i 1992 som en arvtager til Heimdalsbladet av Gisle Lian Olsen hos Studio G AS. Redaksjonen holdt til i samme lokaler som portrettfotografen i Heimdalsveien 9 i Heimdal sentrum. Avisa var ment å være et medium for handelsstanden på Heimdal, og rettet seg til befolkningen i områdene Leinstrand, Kattem, Lundåsen, Heimdal, Tiller, Saupstad, Kolstad og Flatåsen. Den hadde et nært samarbeide med Heimdal Næringsforening, som sammen sto for flere fellesaktiviteter på 1990-tallet og mot slutten 2000-tallet. Blant disse var bl.a Crazy-dager og Barnas Dag.

Historikk: Heimdalsbladet ble første gang utgitt i 1984 av Åsmund Snøfugl, daværende redaktør og eier av Trønderbladet på Melhus. Før dette hadde Heimdalingene fått Drabantposten i postkassa siden slutten av 70-tallet. Heimdalsbladet ble senere drevet av ansatte i avisa Nidaros, frem til nedleggelse av mediebedriften i 1991. Gisle Lian Olsen overtok i den forbindelse aviskonseptet, og etter oppstart ble navnet endret til Heimdals-nytt.

Ansvarlig redaktør var Gisle Lian Olsen. Martha Rabben hadde ansvar for annonsører og kontakt med freelance-journalister. Produksjon av avisen ble frem til sommeren 1997 utført av Magne Løvold i firmaet Grafisk Design på Flatåsen. Trykking av avisa sto Rotasjonstrykkeriet AS for, og distribusjon ble vekselvis utført av Norpost AS og Posten Distribusjon. Fra sommeren 1997 ble Børre Lien ansatt i avisa. Studio G og redaksjonen flyttet samtidig inn i det gamle losjebygget på Heimdal. Lien tok over kontakt med journalister og annonsører, samt sto for produksjon av avisa in-house hos Studio G AS.

Avisa ble i 2001 solgt til Rotasjonstrykkeriet AS. Kontor og ansatte var fra da å finne ved Leangen i Trondheim.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]