Handlingsplan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En handlingsplan er et dokument som skisser tiltak som trengs for å nå ett eller flere mål. Alternativt kan det defineres som en sekvens av steg som må tas eller aktiviteter som må utføres godt for at en strategi skal lykkes.[1] Handlingsplanen er et verktøy i sosial planlegging. Den kan både begrense omfanget og fungere som dokumentasjon på en organisasjons ansvarlighet.[2]

Planen skal inneholde sluttdatoer for ulike milepæler. Handlingsplanen må tildele eierskap, altså hvilken person som er ansvarlig for å oppdatere fremdriften og holde teamet informert.[3] Planen bør inneholde klare handlingssteg, i motsetning til vage ideer og tanker.[3] Den bør også inneholde en oversikt over hvem som kan støtte og hvem som bør holdes informert, og forventede kosntader og budsjett.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «What is action plan? definition and meaning». WebFinance Inc. Arkivert fra originalen 3. oktober 2019. Besøkt 14. oktober 2016. 
  2. ^ «Chapter 8. Developing a Strategic Plan». Community Toolbox. University of Kansas. 
  3. ^ a b Mike Desjardins. «How to execute corporate action plans effectively». Business In Vancouver. Arkivert fra originalen 22. mars 2014. Besøkt 22. mars 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]