Handle with Care (1922)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Handle with Care
orig. Handle With Care
Generell informasjon
GenreStumfilm, filmkomedie
Utgivelsesår1922
NasjonalitetUSA
Lengde50 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiPhil Rosen Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGrace Darmond, Harry Myers, James W. Morrison, Patsy Ruth Miller, William Courtleigh Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Associated Exhibitors
Premiere(r)1922
Eksterne lenker

Handle with Care er en amerikansk stumfilm fra 1922 regissert av Phil Rosen.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Jeanne Lee har vekket interessen til fem unge menn, som alle ønsker å gifte seg med henne. Hun bestemmer seg til slutt og gifter seg med en av dem, David Norris. Alt går bra frem til David, oppslukt av virksomheten sin, snart begynner å forsømme sin unge kone. Jeanne blir indignert, og antyder at en skilsmisse er den eneste løsningen for dem. David samtykker til dette, på betingelse av at hun overtaler en av hennes tidligere friere til å stikke av sammen med henne. Jeanne tar derfor kontakt med ene frieren etter den andre, men får snart problemer.

Den første frieren har allerede blitt forelsket i en annen ung kvinne, og er derfor uinteressert i å stikke av sammen med Jeanne. Den andre frieren beviser at han er uverdig, når han går med på å ta imot 10 000 dollar fra David for ikke å stikke av sammen med Jeanne. Den tredje frieren, som tidligere hadde erklært at han var villig til å dø for Jeanne, forandrer plutselig mening når han blir konfrontert med muligheten til å faktisk måtte dø for henne. På dette tidspunktet har den unge konen blitt overbevist om at det tross alt er ektemannen hennes hun virkelig elsker. Men den fjerde frieren krever at Jeanne stikker av sammen med ham, men hun har omsider fått nok, og det viser seg at den fjerde frieren allerede er gift med en annen kvinne.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 13. november 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]