Handel og vandel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Handel og vandel
Generell informasjon
SjangerKomiserie
Prod.landNorge, Sverige
Sendeår1996
Sesonger1
Episoder8
Lengde25 (per episode)
SpråkNorge / Sverige
Basert påOpen All Hours
Foran kamera
MedvirkendeRolv Wesenlund
Brit Elisabeth Haagensli
Dan Ekborg
Bak kamera
ManusRoy Clarke
RegiBo Hermansson
Sending
Periode13. sept.1. nov. 1996
TV-kanalTVNorge
Eksterne lenker
IMDb

Handel og vandel er en norsk-svensk situasjonskomedie som ble sendt på TVNorge i 1996. Regi var ved Bo Hermansson, mens hovedrollene ble spilt av Rolv Wesenlund, Brit Elisabeth Haagensli og Dan Ekborg.

Handel og vandel var en samproduksjon mellom TVNorge og den svenske TV-kanalen TV 4 (5. november - 24. desember 1996), og ble skapt av Bo Hermansson og Rolv Wesenlund, som tidligere hadde hatt stor suksess sammen med Fleksnes fataliteter. Serien er basert på den engelske komedien Open All Hours (en), som første gang ble vist av BBC i 1973.

I Norge slet den med dårlige seertall og ble kun sendt én sesong.

Handling[rediger | rediger kilde]

Serien handler om den eldre butikkinnehaveren Kåre Nervang (spilt av Rolv Wesenlund) som driver den gamle butikken "Kår-ner" som selvsagt ligger på hjørnet. Ansatt som butikkassistent er Kåres svenske nevø Kent Olav (spilt av Dan Ekborg), som er en stor drømmer. Kent Olav er Kåres rake motsetning og kommer ofte på kant med sin konservative onkel. I nabolaget bor helsesøsteren Svanhild Jordangen (spilt av Brit Elisabeth Haagensli), som Kåre er håpløst forelsket i. Kåre forsøker stadig vekk å innynde seg hos Svanhild, og later ofte som om han lider av diverse sykdommer i håp om å kunne motta intim pleie fra henne.

Seertall og omtale[rediger | rediger kilde]

Seermessig ble serien – til tross for populære skuespillere – en stor fiasko. Den første episoden hadde brukbare tall med 242 000 seere, mens andre episode kun ble sett av 95 000 nordmenn.[1] På det laveste hadde serien kun 77 000 seere i Norge.[2]

Aftenpostens Per Haddal gav premieren god omtale.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Seerflukt fra TVNorge». VG: 56. 24. september 1996. 
  2. ^ Børre Haugstad (26. november 1996). «Katastrofetall for TV3 & TVNorge». VG. Besøkt 19. oktober 2010. 
  3. ^ Aftenposten - Bedre kan det knapt gjøres (14.9.1996, s.15)