Hammerfest yrkesskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hammerfest yrkesskole ble opprettet i 1947 som en kommunalt drevet yrkesskole under Hammerfest kommune. Fylkestinget ønsket å opprette to fullstendige yrkesskoler i fylket og valget falt på Hammerfest og Kirkenes. De to skolene skulle utvikle hver sine spesialiteter. Til Hammerfest ble det vedtatt å legge linjer for jern og metall, motormekanikere, snekkere, tømrere, skipstømrere og kjole- og draktsøm. I Kirkenes skulle det bygges opp linjer for jern og metall, landbruksmekanikere, bilmekanikere, elektrikere og betong og forskalings-snekkere.

Under ledelse av tømmermester Bernhard Hanssen begynte skolen i Hammerfest i 1947 med å utdanne snekkere, men virksomheten ble raskt utvidet. Senere ble det opprettet linjer for handel og kontor, elektrofag, sveising osv, mens andre linjer ble lagt ned. Linjen for handel og kontor ble omtalt som "Hammerfest Handelsskole", men var altså administrert av yrkesskolen.

Under Hammerfest yrkesskoles administrasjon, og under samme styre, ble den tekniske aftenskolen startet opp igjen i 1947, nå under navnet Hammerfest Lærlingeskole. Inntil 1960, da første byggetrinn av yrkesskolens nybygg stod ferdig, foregikk lærlingeskolens undervisning i realskolens lokaler.

Etter lov om videregående opplæring i 1975 skiftet både Hammerfest yrkesskole og Hammerfest gymnas navn til Hammerfest videregående skole.

Arkiv[rediger | rediger kilde]

Skolens arkiv oppbevares ved Statsarkivet i Tromsø.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Arkivkatalog ved Statsarkivet i Tromsø

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Arkivkatalog ved Statsarkivet i Tromsø