Gumpedal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Gumpedal er en dal i Troms. Det meste av dalen, bebyggelsen inkludert ligger i den sørvestlige delen av Sørreisa kommune, mens den øverste delen ligger i Salangen. Gumpedalen har navnet etter fjellet Høggumpen (Gumpen). Gumpeelva renner gjennom dalen, mellom Steinvatnet i Salangen, før den løper sammen med Skøelva, like nord for Skøvatnets nordøstlige ende. En rekke topper på over 1000 moh. omkranser Gumpedalen.

Gumpedal grunnkrets[rediger | rediger kilde]

Gumpedal er også navnet på en grunnkrets i delområdet Sørreisa sør. Grunnkretsen ligger i det sørvestlige hjørnet av kommunen, og omfatter selve Gumpedalen, i tillegg til den øvre delen av Skøelvdalen. Den lille delen av Skøvatnet som tilhører Sørreisa kommune ligger også i Gumpedal grunnkrets. Grunnkretsens areal er 55,47 km².

Fylkesvei 84, mellom Sjøvegan og Sørreisa, går gjennom Skøelvdalen. Det er også lokal vei ca. 4,5 km innover Gumpedalen. Gumpedal grenser til grunnkretsene Skøelvdal, Øvre Bakkejord og Storlia/Rabbås i Sørreisa kommune. Grunnkretsen har også grense mot kommunene Salangen og Dyrøy.

Innbyggertall de senere år:

2000 2005 2010 2015
23 17 12 13